hola

Més de 300 persones han assistit a la programació de SPM en Família, que ha comptat amb 21 xerrades sobre el desenvolupament i l’educació dels seus fills i filles. La programació municipal ha estat fruit del treball conjunt del Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) i del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) amb l’objectiu de formar a famílies interessades en el seu creixement com a mares i pares. El programa ha comptat amb la participació de professionals de l'Equip d'Atenció Bàsica de l'ICS, la comunitat educativa de Santa Perpètua, l’associació Espiral Catalunya i Mamalleta’m.

Les xerrades, que han comptat amb una mitjana de quinze persones s’han celebrat al SOAF, a l’edifici de Serveis Educatius situat al carrer de García Nieto, 1. L’Àrea d’Atenció a les Persones ha informat que les xerrades amb més assistència han estat les de Gestionar la nostra conducta agressiva, Benvinguda Adolescència, Adolescència i pantalles, i Relacions afectives en família.

La valoració de les persones assistents ha estat molt positiva i han mostrat un elevat grau de satisfacció. Les assistents han valorat els continguts, els conferenciants i les xerrades amb un 4,7 sobre 5.

La majoria de les persones assistents han estat dones, un 76%, respecte un 24% d'homes. El 89% de les quals eren mares i pares, un 6% fills o filles i un 5% professionals. Dels menors que han assistit a les xerrades, un 17% eren de la franja de 0 a 3 anys i un 46% tenen entre 10 i 15 anys.

Una dada curiosa és que entre les persones que han assistit a les xerrades del SPM En Família hi havia un 5% provinents d'altres municipis.

La presidenta de l'Àrea de Ciutadania i Serveis a les Persones, Ana Bajo, ha afirmat que s'està treballant amb la idea de continuar amb el programa SPM En Família després de la bona acceptació per part de la ciutadania participant que l'ha valorat molt bé i davant de la xifra d'assistència.Bajo ha subratllat que aquesta programació ha suposat també ser referents fora del municipi ja que un 5% dels assistents venien d'altres localitats.

La presidenta de l'Àrea de Ciutadania i Serveis a les Persones, Ana Bajo, ha assegurat que es convocarà una nova edició tenint en compte també altres propostes que estan arribant des dels centres educatius. Bajo ha matisat que les xerrades sobre adolescència han tingut molt bona acollida.

El Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies és una eina de l'Ajuntament de Santa Perpètua oberta i gratuïta per a totes les famílies que volen transmetre algun neguit sobre temes diversos. Ana Bajo ha explicat que "algunes de les temàtiques que sorgeixen en el treball individualitzat s'han extrapolat a xerrades o tallers que poden ser de l'interès de més famílies" i considera que en aquesta programa moltes famílies han compartit neguits i s'ha creat comunitat que era un dels objectius.


Foto: Les xerrades s'han celebrat a la seu del SOAF / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Es lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns
13 Jun 2024 11:17 - RedaccióEs lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora d’Educació , Ana Bajo, han lliurat [ ... ]

El CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere
13 Jun 2024 12:13 - RedaccióEl CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere

El Consell Infantil Municipal (CIM) declara al Ple que és necessari promoure una societat més inclusiva [ ... ]

Aquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua
13 Jun 2024 11:58 - RedaccióAquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua

Ràdio Santa Perpètua emetrà el divendres 14 de juny a les 9.30 h una nova edició del programa Línia [ ... ]