hola

L'última de les mesures de caràcter general per evitar contagis de COVID-19 s'ha aixecat definitivament avui 5 de juliol amb la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat.El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l'eliminacióde l'ús obligatori de les mascaretes en farmàcies, hospitals, residències i altres centres sanitaris.

El Govern fa aquest pas després que el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va donar suport a la retirada el passat 23 de juny i queepidemiòlegs sanitaris i experts en malalties infecciosesja manifestessin a l'abril que havia arribat elmoment de deixar enrereles mascaretes.

Tanmateix, el ministre de Sanitat, José Miñones, ha anunciat que es reforçarà l'ús de mascaretes en espais concrets amb persones immunodeprimides o vulnerables, com les plantes d'oncologia o una UCI, i es recomanaria en altres espais amb persones vulnerables.

L'ús de les mascaretes va començar amb l'inici de la pandèmia de coronavirusel març de 2020, però no va ser fins al maig d'aquell any que es vaimposar per a qualsevol interacció social fora de casa. Durant aquests anys hi ha hagut certa flexibilització de la norma depenent de les ones de COVID-19. La protecció respiratòriava deixar de ser obligatòria en exteriorsfa gairebé un any i mig, el 10 de febrer de 2022.

Dos mesos després, el 20 d'abril de 2022, també es va aixecar la mesura en la majoria dels espais interiors, però es vamantenir en centres sanitaris, farmàcies i també en autobusos, metres, trens, avions, taxis… Finalment, al febrer d'enguany, es varetirar en el transport públic.

A partir d'avui mateix ja deixem enrere l'ús de les mascaretes.


Foto: Una clienta a una farmàcia de la ciutat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera
30 Maig 2024 09:58 - RedaccióProposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya [ ... ]

Una alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar
30 Maig 2024 10:04 - RedaccióUna alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L'alumna de l'Escola Barcanova Angelica Pérez Ortega ha guanyat un dels premis de la 43a edició del [ ... ]

L'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas
28 Maig 2024 15:06 - RedaccióL'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dijous 30 de maig un minut de silenci per [ ... ]