hola

L'última de les mesures de caràcter general per evitar contagis de COVID-19 s'ha aixecat definitivament avui 5 de juliol amb la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat.El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l'eliminacióde l'ús obligatori de les mascaretes en farmàcies, hospitals, residències i altres centres sanitaris.

El Govern fa aquest pas després que el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va donar suport a la retirada el passat 23 de juny i queepidemiòlegs sanitaris i experts en malalties infecciosesja manifestessin a l'abril que havia arribat elmoment de deixar enrereles mascaretes.

Tanmateix, el ministre de Sanitat, José Miñones, ha anunciat que es reforçarà l'ús de mascaretes en espais concrets amb persones immunodeprimides o vulnerables, com les plantes d'oncologia o una UCI, i es recomanaria en altres espais amb persones vulnerables.

L'ús de les mascaretes va començar amb l'inici de la pandèmia de coronavirusel març de 2020, però no va ser fins al maig d'aquell any que es vaimposar per a qualsevol interacció social fora de casa. Durant aquests anys hi ha hagut certa flexibilització de la norma depenent de les ones de COVID-19. La protecció respiratòriava deixar de ser obligatòria en exteriorsfa gairebé un any i mig, el 10 de febrer de 2022.

Dos mesos després, el 20 d'abril de 2022, també es va aixecar la mesura en la majoria dels espais interiors, però es vamantenir en centres sanitaris, farmàcies i també en autobusos, metres, trens, avions, taxis… Finalment, al febrer d'enguany, es varetirar en el transport públic.

A partir d'avui mateix ja deixem enrere l'ús de les mascaretes.


Foto: Una clienta a una farmàcia de la ciutat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran
02 Oct 2023 10:22 - RedaccióGairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels [ ... ]

L'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal
29 Set 2023 12:03 - RedaccióL'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals [ ... ]

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]