hola

La Regidoria de Salut Pública ha informat que no s’han registrat incidències a nivell particular ni a nivell de control de plagues sobre l’alerta per la proliferació de paparres

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha informat que al nostre municipi no s’han registrat incidències ni alertes a nivell particular ni a nivell de control de plagues sobre l’alerta per la proliferació de paparres a l’àrea metropolitana de Barcelona. De fet, l’Ajuntament realitza controls habituals de plagues a través d’una empresa especialitzada. Alguns mitjans de comunicació han inclòs Santa Perpètua a la llista de municipis afectats per aquesta plaga i l’Ajuntament de Polinyà ha tancat el camí de Can Oller per a la realització d’un tractament de control. Tot i això a Santa Perpètua, no hi ha constància de la proliferació d’aquesta espècie.

Les paparres són artròpodes que parasiten externament un gran nombre d’animals silvestres, tant mamífers com aus i rèptils, els animals domèstics, i també poden picar els humans.

Les paparres proliferen, sobretot, a la primavera i a l’estiu i, sembla ser que els hiverns de temperatures suaus que ha provocat el canvi climàtic també són una causa per a la seva proliferació.

Salut Pública demana a la ciutadania que si es detecten paparres al terme municipal de Santa Perpètua es posin en contacte amb la Regidoria a través del correu electrònic spublica@staperpetua.cat o trucant a la Granja Soldevila, al telèfon 93 560 01 03. Tanmateix l'Ajuntament ha informat que es manté alerta en el control de la plaga.


Foto: Paparra / 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran
02 Oct 2023 10:22 - RedaccióGairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels [ ... ]

L'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal
29 Set 2023 12:03 - RedaccióL'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals [ ... ]

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]