hola

Santa Perpètua ha commemorat el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ amb una programació formada per una gimcana elaborada per l'equip de Medi Obert i un acte central amb sessió fotogràfica per retratar tothom que ha volgut participar a la campanya de visibilització i sensibilització LGTBI+ de l’Ajuntament que porta per lema SPMOrgullosa.

El fotògraf perpetuenc Nil Ventura va ser l’encarregat de fer els retrats a la trentena de persones que van voler prendre-hi part. A la gimcana que s'ha fet els dies 26 i 27 a la plaça de la Vila, al parc dels Països Catalans, respectivament, i ahir al parc Central han participat moltes persones. L’activitat plantejava un circuit de jocs per quatre carpes amb els títols Obre els ulls, Construeix-te, Revisa’t i Informa’t on la ciutadania ha pogut realitzar dinàmiques i petits jocs per conèixer les dificultats i opressions del col·lectiu o les diferències entre sexe i gènere.

Les persones que hagin superat els quatre jocs i comparteixin la fotografia a les xarxes socials han entrar al sorteig d’un lot de productes d’SPM orgullosa. El resultat es farà públic a les xarxes avui.

L'agent social d'Infància Noelia Galán ha detallat que la gimcana tenia per objectiu "donar visibilitat del col·lectiu LGTBI i de la seva problemàtica, d'una manera amena i oferir informació".Galán considera que hi ha hagut una bona participació en els tres dies de gimcana i també en la sessió de retrats de l'acte central.

El tècnic d'Igualtat i Drets Civils, Óscar Esteban, ha valorat les accions com a molt positives. "L'acte central ha tingut molta participació i la campanya SPM Orgullosa ha demostrat el posicionament de la ciutadania perpetuenca que la gent és diversa i que es pot expressar com vulgui" ha afirmat Esteban que ha apuntat que aquest tipus de campanya ha de tenir continuïtat en propers anys.

Per a Óscar Esteban SPM Orgullosa és "la resposta de la ciutadania de Santa Perpètua a favor de la llibertat d'expressió i de sentiments".

Durant l'acte central, els mitjans de comunicació municipals van recollir opinions diverses de persones que han participat en la campanya. Les persones no poden amagar la seva llibertat d'estimar a qui vulgui; causen por les afirmacions fetes per partits com Vox; encara són necessàries aquestes campanyes per visibilitzar el col·lectiu LGTBI+ i que hi hagi referents per a les noves generacions, són algunes de les expressions recollides.

SPM Orgullosa és l'eslògan que l'Ajuntament de Santa Perpètua ha fet servir en aquesta setmana per les accions de la commemoració del Dia de l'Orgull LGTBI+. Ahir una trentena de persones van participar en la sessió fotogràfica.


Foto: L'acte central de la campanya es va realitzar al parc Central / Nil Ventura

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]