hola

El consum domèstic interanual d’aigua ha baixat a l’abril un 14% respecte el mateix mes de l’any 2022, segons va anunciar el Gerent de Concessions de CASSA, Joan Parte, durant la celebració del darrer Comitè de Seguiment de la Sequera, celebrat al maig. Així, l’abril es va tancar amb una dotació domèstica de 96 litres per habitant i dia respecte dels 111 registrats a l’abril de 2022. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha valorat positivament aquesta dada i ha agrait la col·laboració ciutadana per reduir el consum. “Els esforços estan donant fruits però tot i així no podem baixar la guàrdia i hem de continuar mesurant i optimitzant aquest recurs tan escàs”, ha afegit.

Durant la trobada, el Consistori va explicar que s’està treballant en un nou sistema de reutilització de l’aigua de la piscina amb la instal·lació de sis dipòsits d’un metre cúbic que permetran l’aprofitament de sis metres cúbics de les aigües de rebuig del procés de filtratge de la instal·lació. Aquesta aigua regenerada s’utilitzarà per regar la gespa del piscina i també d’altres espais públics. Aquesta és una de les actuacions que formen part del Pla d’Aigua Regenerada que està treballant el Consistori i que previsiblement disposarà d’un primer esborrany en un mes, segons es va apuntar al Comitè.

Sobre l’estat de la bassa del parc Central, el Comitè va informar que les tres bombes estaven en funcionament i que les analítiques sobre la qualitat de l’aigua realitzades per CASSA havien donat paràmetres correctes.
El Comitè també va valorar reduir les pressions nocturnes en els futurs estadis de sequera. D’aquesta manera, CASSA va apuntar que en cas de possibles talls de subministrament o restriccions de cabal, la reducció nocturna de la pressió evitaria el buidatge dels dipòsits i les artèries principals que podrien comportar problemes operatius, per una banda, i allargar els temps de posada novament en servei.

El Comitè de Sequera està presidit per l’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, i format per personal tècnic municipal i de l’empresa CASSA. Santa Perpètua és un dels municipis que des del 6 de març està en fase d’excepcionalitat com a conseqüència de la sequera. Aquesta situació comporta diferents mesures de reducció d’aigua en usos agrícoles, industrials i la prohibició del reg de zones verdes i privades i de la neteja de carrers amb aigua potable, tret d’excepcions com la seguretat viària.


Foto: Bassa del parc Central / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Es lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns
13 Jun 2024 11:17 - RedaccióEs lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora d’Educació , Ana Bajo, han lliurat [ ... ]

El CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere
13 Jun 2024 12:13 - RedaccióEl CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere

El Consell Infantil Municipal (CIM) declara al Ple que és necessari promoure una societat més inclusiva [ ... ]

Aquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua
13 Jun 2024 11:58 - RedaccióAquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua

Ràdio Santa Perpètua emetrà el divendres 14 de juny a les 9.30 h una nova edició del programa Línia [ ... ]