hola

La Biblioteca Josep Jardí en col·laboració amb la Regidoria de Serveis Socials ha recollit més de 600 litres de llet a través del Mercat solidari de la Biblioteca que es va desenvolupar entre els dies 29 de maig i 2 de juny. L'activitat consistia en un intercanvi de llibres, revistes i dvd a canvi de llet que s'ha destinat al magatzem municipal de Santa Perpètua, situat al carrer de Tierno Galván i gestionat per l'ONG El Cabàs solidari.

En aquesta ocasió, la Biblioteca ha pogut organitzar aquest Mercat solidari durant cinc dies i això ha permès posar a disposició molts documents sobretot novel·les i còmics d'adults a més de revistes i cd de música de tota mena. Fa dos anys, quan es va començar a demanar aliments a canvi dels documents que es descatalogaven de la Biblioteca es van aconseguir 200 quilos d'aliments, l'any passat es van sumar 335 quilos i enguanyhan estat 620 litres de llet.

Ester Umbert, treballadora de la Biblioteca Municipal, ha explicat que cada vegada hi ha més usuaris que coneixen aquesta iniciativa i aquest cop, amb més dies i amb un únic aliment a aportar, ha facilitat l'intercanvi.

Els Bancs d'aliments tenen un dèficit important de llet a conseqüència de la retallada d'ajudes europees i per això en coordinació amb El Cabàs Solidari s'ha optat per recollir aquest aliment bàsic, com subratlla Umbert.Des del primer dia del Mercat Solidari fins a l'últim la Biblioteca va rebre moltes visites, a l'Espai 2 que sempre tenia una mitjana de quinze persones. Ester Umbert ha subratllat que moltes persones van tornar dos i tres cops pel Mercat solidari.


Foto: Imatge del Mercat Solidari de la Biblioteca / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]