hola

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM), Amics de Santiga i el CineClub Cisco de Can Mosenya es mostren satisfets amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient que va tenir lloc el 3 de juny a Santiga. Les entitats han destacat que les persones assistents van conèixer una part de la riquesa de fauna i flora que té aquest entorn natural i d'aquesta manera "s'ha sembrat la llavor perquè cada vegada més persones l'apreciïn i ajudin a la seva preservació", segons ha expressat l'organització.

Aquest 2023 s'han produït alguns canvis en aquesta commemoració. Un ha estat el canvi d'horari ja que es va projectar primer la pel·lícula i després es va fer la passejada. Al cinema van assistir una quarantena de persones i a la passejada es van quedar una trentena. Un dels aspectes a millorar de cara a l'any vinent serà millorar el so o canviar l'espai on fer la projecció per tal que soni bé.

El president del CREM, Pere Garcia, ha destacat els guies d'enguany vinculats al col·lectiu Viu la riera als quals ha qualificat "d'excepcionals" i ha observat que el canvi d'horari ha estat reeixit perquè es van poder escoltar moltes més aus.

El 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient proclamat per Nacions Unides fa 50 anys. Pere Garcia ha destacat que davant del canvi climàtic actual es fa molt necessari la tasca de divulgació i de coneixement de l'entorn natural perquè davant d'amenaces la ciutadania el defensi.El president del CREM estava molt content amb la quantitat de persones assistents i perquè eren persones diferents a les d'altres anys que es van emportar una molt bona percepció de Santiga.Pere García va apuntar que des de fa 50 anys que Nacions Unides va dir que s'havia de lluitar contra el canvi climàtic els governs d'arreu no han fet els deures i també s'ha mostrat decebut per la manca d'assistència de polítics locals a l'acte.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran
02 Oct 2023 10:22 - RedaccióGairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels [ ... ]

L'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal
29 Set 2023 12:03 - RedaccióL'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals [ ... ]

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]