hola

Els treballs de neteja de l’oli vegetal vessat per Lípidos Santiga el 13 de maig continuen a bon ritme, segons ha explicat l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Les tasques s’estan realitzant de nord a sud, des del punt del vessament, i ja han superat el pont de l’autopista. Els treballs s’aproximen a la zona urbana on continua la neteja de les terres impregnades d’oli. El Consistori ha explicat que la terra afectada es va tractant i separant i ha informat que durant l’acumulació de terra impregnada es poden produir algunes olors, intensificades per la calor i el pas dels dies des del vessament. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha sol·licitat a les empreses encarregades d’aquestes taques que agilitzi els treballs de retirada de terra i es doni prioritat, especialment, a les zones més properes als nuclis urbans de Mas Costa i La Florida.La previsió és que els treballs de neteja del vessament finalitzin en dues setmanes.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va desactivar el 26 de maig el Pla d’Emergències que havia estat activat el dia 13 amb motiu del vessament de 1.000 m3 d’oli vegetal a la riera Seca a causa d’una fuita d’un dipòsit de l’empresa Lípidos Santiga. Després de treballar intensament durant aquell cap de setmana a la zona afectada amb bombes extractores i construcció de dics, l’abocament es va controlar i es va evitar que arribés al riu Besos. Les tasques de neteja continuen des d’aleshores amb la retirada i tractament de les terres afectades.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]