hola

Avui és el Dia Mundial Sense Tabac, promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de 1988, amb l'objectiu de centrar l'atenció general sobre el principal problema que representa el consum de tabac per a la salut pública. Enguany el lema és Millor el moviment que no el fum o el vapeig.

Ajudar en la deshabituació tabàquica de la població fumadora i sensibilitzar respecte dels perills que comporta fumar, sobretot als grups més proclius d'iniciar-se (com el de joves), és un dels eixos d'actuació dels equips d'atenció primària. En el darrer any, 9.778 persones han deixat de fumar gràcies al suport que han rebut dels seus equips de referència, segons dades recollides per l'Atenció Primària Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut.

Al Vallès Occidental, han estat 3.282 persones. Concretament, a Santa Perpètua de Mogoda l'equip d'atenció primària ha ajudat a deixar de fumar a 174 persones (aquestes dades es corresponen al període de l'1 d'abril del 2022 al 30 d'abril del 2023).

Durant tot el matí d'aquest dimecres 31 de maig, l'Equip d'Atenció Primària instal·la tant al CAP Santa Perpètua com al CAP La Florida dues taules informatives perquè totes aquelles persones que vulguin deixar de fumar sàpiguen que poden comptar amb el suport de professionals que els donaran les eines, recursos i estratègies necessàries per aconseguir-ho. Enguany l'Equip d'Atenció Primària compta amb la col·laboració de Casa Ametller, que ha donat pomes perquè les persones que participin en la realització d'una enquesta rebin una.

La informació recollida servirà perquè la Unitat de Tabaquisme amb la que compta l'Atenció Primària Metropolitana Nord pugui estudiar possibles canvis en l'hàbit tabàquic arran de la pandèmia de COVID-19.

Les persones que vulguin deixar de fumar poden adreçar-se al taulell d'atenció a la ciutadania de qualsevol dels dos CAP, per tal que els programin una visita específica per abordar el procés amb el suport de professionals referents en deshabituació tabàquica.


Foto: Taula informativa al CAP La Florida / EAP Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'ultima el trasllat del Jutjat de Pau a la Granja Soldevila
22 Set 2023 09:55 - RedaccióS'ultima el trasllat del Jutjat de Pau a la Granja Soldevila

El jutjat de Pau de Santa Perpètua ultima el trasllat a les noves dependències de la Granja Soldevila. [ ... ]

Avui se celebra el Dia sense cotxes i és el darrer dia de la gratuïtat del bus urbà
22 Set 2023 11:39 - RedaccióAvui se celebra el Dia sense cotxes i és el darrer dia de la gratuïtat del bus urbà

Avui és el darrer dia de la Setmana Europea de la Mobilitat a la qual s'ha sumat un any més l'Ajuntament [ ... ]

L'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual
22 Set 2023 11:32 - RedaccióL'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual

L’Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual que [ ... ]