hola

Avui és el Dia Mundial Sense Tabac, promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de 1988, amb l'objectiu de centrar l'atenció general sobre el principal problema que representa el consum de tabac per a la salut pública. Enguany el lema és Millor el moviment que no el fum o el vapeig.

Ajudar en la deshabituació tabàquica de la població fumadora i sensibilitzar respecte dels perills que comporta fumar, sobretot als grups més proclius d'iniciar-se (com el de joves), és un dels eixos d'actuació dels equips d'atenció primària. En el darrer any, 9.778 persones han deixat de fumar gràcies al suport que han rebut dels seus equips de referència, segons dades recollides per l'Atenció Primària Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut.

Al Vallès Occidental, han estat 3.282 persones. Concretament, a Santa Perpètua de Mogoda l'equip d'atenció primària ha ajudat a deixar de fumar a 174 persones (aquestes dades es corresponen al període de l'1 d'abril del 2022 al 30 d'abril del 2023).

Durant tot el matí d'aquest dimecres 31 de maig, l'Equip d'Atenció Primària instal·la tant al CAP Santa Perpètua com al CAP La Florida dues taules informatives perquè totes aquelles persones que vulguin deixar de fumar sàpiguen que poden comptar amb el suport de professionals que els donaran les eines, recursos i estratègies necessàries per aconseguir-ho. Enguany l'Equip d'Atenció Primària compta amb la col·laboració de Casa Ametller, que ha donat pomes perquè les persones que participin en la realització d'una enquesta rebin una.

La informació recollida servirà perquè la Unitat de Tabaquisme amb la que compta l'Atenció Primària Metropolitana Nord pugui estudiar possibles canvis en l'hàbit tabàquic arran de la pandèmia de COVID-19.

Les persones que vulguin deixar de fumar poden adreçar-se al taulell d'atenció a la ciutadania de qualsevol dels dos CAP, per tal que els programin una visita específica per abordar el procés amb el suport de professionals referents en deshabituació tabàquica.


Foto: Taula informativa al CAP La Florida / EAP Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera
30 Maig 2024 09:58 - RedaccióProposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya [ ... ]

Una alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar
30 Maig 2024 10:04 - RedaccióUna alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L'alumna de l'Escola Barcanova Angelica Pérez Ortega ha guanyat un dels premis de la 43a edició del [ ... ]

L'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas
28 Maig 2024 15:06 - RedaccióL'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dijous 30 de maig un minut de silenci per [ ... ]