hola

L’Ajuntament instal·larà nous dipòsits d’aigua regenerada per al reg de la gespa de la piscina municipal i el complex esportiu. Aquests sis dipòsits s’ompliran amb el desguàs de la piscina i permetran, a més, reutilitzar aquest aigua per al rec d’altres espais verds del municipi ja que el sistema de tubs permet la descàrrega directa a camions cisterna. L’actuació disposa d’un pressupost de 16.327,84 euros i s’inclou en el pla d’inversions municipals. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha explicat que aquest projecte està inclòs en el Pla municipal d’aigua regenerada que està redactant el Consistori però s’ha avançat la seva realització per aprofitar quan abans millor aquesta aigua que fins ara s’aboca directament al clavegueram.

“Estem treballant en el Pla especial de l’aigua regenerada, que serà implementat en els propers anys per invertir en noves instal·lacions i nous punts de xarxa per reutilitzar al màxim tota l’aigua que es consumeix a Santa Perpètua, que ens permetrà reduir fins a un 20% el consum d’aigua de boca del municipi per a usos terciaris com són els processos industrials i fins i tot l’aigua de reg”, ha explicat Sergi Hernández. El regidor ha recordat que des que es va decretar primer l’Estat d’alerta al novembre i l’estat d’excepcionalitat per la sequera al mes de març el Consistori està treballant activament per racionalitzar encara més l’aigua. “Administrem una de les majors crisis a causa de la sequera i estem planificant i implementant una sèrie d’actuacions per afrontar-ho”, ha afegit. L’edil també ha demanat un cop més a la ciutadania la seva col·laboració per administrar “aquest recurs sempre escàs però especialment en aquests moments”.


Foto: Els nous dipòsits d'aigua renegerada permetran el reg de la gespa de la piscina / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran
02 Oct 2023 10:22 - RedaccióGairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels [ ... ]

L'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal
29 Set 2023 12:03 - RedaccióL'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals [ ... ]

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]