hola

El Ple del Consell Adolescent ha presentat aquest dijous 11 de maig la feina feta durant aquest curs al voltant dels trastorns alimentaris. Representants de les escoles Tabor, del Col·legi Sagrada Família, dels Instituts Rovira-Forns, Estela Ibèrica i de l’IE Santiga van posar de manifest les necessitats que tenen els joves adolescents vers els trastorns alimentaris.

A través de casos concrets d’adolescents amb algun tipus de trastorn alimentari van poder buscar solucions per als àmbits municipal, social i familiar. Crear grups de suport on parlar amb especialistes o disposar de teràpies gratuïtes amb psicòlegs son algunes de les propostes que els adolescents van fer ahir al plenari de l’Ajuntament. Per a l’àmbit social els joves adolescents han considerat que evitar comentaris ofensius, crear un telèfon de consultes o mantenir l’anonimat alhora de comunicar problemes poden ser propostes útils per tractar i evitar els trastorns alimentaris. Per a l’àmbit familiar, els representats del CAM van plantejar poder comptar amb informació especialitzada de nutricionistes, controlar els àpats o conscienciar als fills i filles que l’única manera de poder-los ajudar és mitjançant la comunicació.

La representant de l’Institut Rovira-Forns, Agnès Morral, va expressar al Ple que, aproximadament, 1 de cada 200 joves, entre 12 i 14 anys, pateix un Trastorn de Conducta Alimentària (TCA) a Espanya i que les noies són la població més afectada.

L'Ajuntament va proposar al CAM tres temàtiques diferents a tractar aquest curs entre les quals hi havia també, les guerres i la salut mental. Els representats de secundària al Consell van triar els trastorns alimentaris perquè el tema és conegut pels adolescents i molts d’ells coneixen a alguna persona que els pateix.

El treball al Consell també ha comportat que els joves aprenguin i coneguin més sobre els trastorns alimentaris, tal com explicava en la seva intervenció Pol Mateo, de l’Escola Tabor
Durant el Ple també van intervenir Arnau López, de l’Institut Escola Santiga; Biel Gilabert de l’Institut Estela Ibèrica i Carlota Marsiñach del Col·legi Sagrada Família. Els representats van destacar que al llarg d’aquests mesos s’ha creat un clima de confiança i respecte entre els membres, on tothom qui ha volgut, “ha pogut expressar-se, sense sentir-se jutjat o jutjada".

Els portaveus dels grups municipals van celebrar i aplaudir les propostes dels joves adolescents i van posar en valor tota la feina feta tot emplaçant-se a donar suport a les propostes plantejades. El regidor d’Educació Pere Garcia també es va adreçar els diferents representats per agrair la seva implicació i per recordar-los la importància de l’organisme. Per la seva part, l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, els va donar també l’enhorabona per les propostes fetes i va destacar el repte que suposa la lluita contra aquestes malalties.

 

Foto: Membres del Consell d'adolescència / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera
30 Maig 2024 09:58 - RedaccióProposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya [ ... ]

Una alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar
30 Maig 2024 10:04 - RedaccióUna alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L'alumna de l'Escola Barcanova Angelica Pérez Ortega ha guanyat un dels premis de la 43a edició del [ ... ]

L'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas
28 Maig 2024 15:06 - RedaccióL'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dijous 30 de maig un minut de silenci per [ ... ]