hola

El Departament de Territori preveu la creació d'un corredor de bus ràpid que uniria Sabadell i Santa Perpètua de Mogoda amb una longitud de 4,9 km. El nou corredor aprofitaria la millora viària de la carretera B-140 prevista al projecte de traçat en redacció. També s’inclouria la creació de noves parades d'autobús i diversos trams de carril bici. Aquest corredor figura en una segona fase,més enllà de 2025, del projecte de creació de 13 corredors per a busos ràpids que connectaran nuclis urbans en àrees especialment congestionades de la regió metropolitana de Barcelona, Girona i la Catalunya Central de la qual se’n beneficiaran 12 milions d’usuaris i suposarà la reducció d’emissions de 3.000 tones de CO2 anuals i un milió de vehicles privats menys a les carreteres catalanes. Les actuacions també inclouen la creació de 28,4 km de noves vies ciclistes i de mobilitat a peu.

Territori ha anunciat que invertirà, en una primera fase, 67 milions d’euros en la creació d’una xarxa de sis corredors de busos ràpids en àrees congestionades amb la intenció d’afavorir el transport públic davant del vehicle privat. En aquesta primera actuació figura un corredor que unirà Caldes i Palau, amb 2,9 km de longitud, i una inversió de 9 milions d'euros. També es preveu una via ciclista compartida amb vianants en tot el tram d’actuació. El corredor de Santa perpètua-Sabadell és el que es troba més avançat del segon paquet d'actuacions, segons ha informat el Departament de Territori.

Així mateix, dins d’aquesta segona fase s’incorporen la resta de corredors d’autobusos ràpids previstos al Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), actualment en fase inicial de redacció d’estudis previs, com són el Rubí - Cerdanyola del Vallès, UAB - La Llagosta, Sabadell - Cerdanyola del Vallès, Vall de Tenes – Mollet i Palau Solità i Plegamans - La Llagosta.

 

Foto: Carretera B-140, en el terme municipal de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]