hola

Les escoles bressol municipals Can Folguera, l’Espiga i Els Pins oferiran aquest dissabte 6 de maig una jornada de portes obertes a les famílies que estiguin interessades o necessitin aquest servei per al proper curs escolar. L’horari de celebració d’aquesta activitat serà de 10 a 13 hores i durant la visita s’atendran dubtes i es donaran a conèixer les instal·lacions i el projecte educatiu del servei municipal.

Les famílies estaran acompanyades durant la seva visita per les educadores del centre i podran portar també els infants per tal que vegin els diferents espais. El regidor d'Educació, Pere García, anima les famílies a visitar les tres escoles bressol municipals.

Pel que fa a l’oferta educativa, l’Ajuntament oferirà el curs 2023-2024 un total de 281 places d’escola bressol repartides en les tres escoles municipals. L’Escola Bressol Can Folguera acollirà una aula de lactants, tres d’infants d’1-2 anys i tres més per als de 2-3. Per la seva part, Els Pins també disposarà d’un grup de lactants, de tres grups d’1-2 anys i de quatre grups per als infants nascuts al 2021, de 2-3 anys. Finalment, l’Espiga obrirà una aula per als lactants, dos per als infants d’1-2 anys i dos per als de 2-3 anys. Pel que fa a les places vacants, el proper curs escolar hi haurà 24 disponibles per a lactants; 79 per a 1-2 anys i 69 per a 2-3 anys. Aquests grups són els mateixos que actualment ofereixen les escoles bressol.

Pere García ha subratllat que la natalitat va decreixent i que hi ha aules sense ocupar. Que hi haurà places per a tothom està assegurat, però el que es pot donar és una major demanda a un centre que a un altre. García ha recordat que si es dóna aquest cas es farà sorteig.

La Generalitat de Catalunya mantindrà la gratuïtat de l’escolarització al curs d’Infantil 2 de les escoles bressol assumint l’aportació que feien fins ara les famílies per despeses d’escolarització i per això els infants nascuts a l’any 2021 no hauran de pagar l’escolarització però sí els serveis de menjador i acollida.

El període de preinscripcions per a les escoles bressol començarà dilluns vinent 8 de maig i es perllongarà fins al 19 de maig, ambdós inclosos. La presentació de les sol·licituds serà telemàtica a través del web de l’Ajuntament.

Una de les novetats del proper curs serà que l'Ajuntament de Santa Perpètua ha ampliat el sistema de tarifació social als serveis d'acollida i de menjador. Les famílies d’infants lactants (nascuts el 2023) i d’1 any (nascuts el 2022), podran acollir-se a la tarifació social, és a dir, que la quota d’escolarització tindrà un preu segons els ingressos de la unitat familiar. El màxim de 170 euros mensuals.

El regidor d'Educació, Pere García, ha subratllat que cal marcar la casella de tarifació social en la preinscripció. En aquest sentit, les famílies amb infants nascuts al 2021 hauran de demanar tarifació social per al serveis d’acollida i menjador, però no per al d’escolarització perquè per a elles serà gratuït.

Un altre dels canvis del curs vinent a les escoles bressol municipals serà que les famílies pagaran en onze rebuts i no en deu com es feia fins ara. García ha explicat que un canvi de normativa fa que les quotes del curs es divideixin en onze.

L’1 de juny serà la data en que es publicarà la llista de sol·licituds presentades amb la puntuació provisional i del 2 al 8 de juny s’obrirà el període de presentació de reclamacions. El 15 de juny de 2023 es podrà consultar la llista definitiva d’admesos i la llista d’espera. El període de matrícula serà del 16 al 22 de juny.

L’Ajuntament recorda que, per qualsevol consulta cal adreçar-se a la Regidoria d’educació en horari de 9 a 14 hores, per correu electrònic: educacio@staperpetua.cat, o telefònicament 93 560 01 03.

Obres i millores

En relació a les escoles bressol municipals, el regidor d’Educació, Pere García, ha destacat “la qualitat dels equipaments que tenim a Santa Perpètua” i ha volgut recordar que “contínuament renovem i condicionem les instal·lacions per un bon funcionament de les activitats diàries dels infants".

La darrera millora prevista imminent és la renovació del cautxú dels espais exteriors de lactants. García ha expressat que la intenció era tenir aquesta obra feta per a la jornada de portes obertes, però que a vegades no s'arriba a temps.

El manteniment de les escoles bressol municipals ara el duu a terme directament l'Ajuntament i no amb empreses contractades per les concessionàries de cada centre.

Durant aquest estiu a Els Pins es continuarà millorant el pati amb la instal·lació de ràfia per buscar ombres, es plantaran dos arbres i s'actuarà en el sorral. L'estiu passat es va resoldre un problema d'humitats que venia provocat per un robatori de coure que no havia detectat l'empresa que havia fet el manteniment amb anterioritat, segons ha explicat Pere García.

A L'escola bressol Can Folguera s'han fet petites actuacions perquè estava en molt bones condicions, segons ha afirmat el regidor d'Educació.

L'Espiga ha estat el centre amb més canvis després d'un curs tancada. Es va pintar i s'ha anat millorant el pati amb jocs nous per fer-lo més acollidor. El regidor d'educació ha apuntat que s'ampliarà el pati de nadons i s'instal·laran nous jocs.


Foto: Les Escoles Bressol Municipals celebren jornada de portes obertes aquest dissabte / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera
30 Maig 2024 09:58 - RedaccióProposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya [ ... ]

Una alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar
30 Maig 2024 10:04 - RedaccióUna alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L'alumna de l'Escola Barcanova Angelica Pérez Ortega ha guanyat un dels premis de la 43a edició del [ ... ]

L'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas
28 Maig 2024 15:06 - RedaccióL'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dijous 30 de maig un minut de silenci per [ ... ]