hola

L'alumne de l'Escola Santa Perpètua Hamidou Kanoute ha rebut el primer premi del 32è concurs de dibuix de CASSA del programa EDUCASSA. La Fundació CASSA va lliurar aquest dilluns 24 d'abril a la sala de plens de l’Ajuntament de Santa Perpètua els premis d'aquest certamen. Kanoute va rebre una bicicleta i el seu centre educatiu, un val de material escolar valorat en 150 euros. El segon premi, una càmera instantània, va recaure en el dibuix de Leyre Naranjo, també de l'Escola Santa Perpètua; mentre que els accèssits, uns altaveus inalàmbrics, han estat per a Kira Barnes, Biel Jimber i Alma Yeste, tots tres de l'Escola Bernat de Mogoda. En aquesta ocasió han participat en el programa educatiu Educassa més de 200 escolars. Des de que es va posar en marxa el programa, fa ja 32 edicions, han participat més de 8.000 escolars perpetuencs. L'autor guardonat amb el primer premi va manifestar que el seu dibuix feia referència a que tractem la terra com un cub d'escombraries.

A l’acte de lliurament de premis van assistir l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia; el regidor d’Educació, Pere Garcia; el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, la directora de desenvolupament sostenible de CASSA, Elisabeth Santacruz i el gerent de Concessions de CASSA, Joan Parte.

CASSA ofereix cada any a les escoles de Santa Perpètua el programa educatiu EDUCASSA: un conjunt d’activitats de sensibilització ambiental adaptades a totes les edats (des dels 3 fins el 14 anys) amb l’objectiu d’acostar el cicle integral de l’aigua i fomentar les bones pràctiques sostenibles entre els nois i noies, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), concretament els números 6 (aigua neta i sanejament), 12 (producció i consum responsable) i 13 (acció pel clima).

L’EDUCASSA consta de 3 activitats, a més del Concurs de Dibuix, que en el seu conjunt, aporten una visió global del cicle integral de l’aigua:On és l’aigua? (de 3 a 5 anys), una activitat experimental i lúdica que descobreix als nens i nenes els diferents llocs on podem trobar l’aigua a la natura i la importància que aquesta té per a la vida.

Dins l’aigua (de 6 a 9 anys), un joc de simulació col·lectiu per part dels alumnes sobre l’aigua i la seva gestió municipal, distingint-ne les fases i qualitat i remarcant la importància de la preservació i el bon ús del recurs; i El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu (de 10 a 14 anys) El principal objectiu és conèixer el cicle de l’aigua al complet, fent especial atenció al procés de depuració i la seva contribució al foment de la biodiversitat. L’activitat inclou una visita a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del riu Ripoll. Com a punt i final de l’EDUCASSA, la companyia convoca un concurs de dibuix en què poden participar els i les estudiants d’entre 10 i 14 anys que prèviament hagin participat al programa educatiu.

El gerent de Concessions de CASSA, Joan Parte, va destacar que el programa EDUCASSA compleix 32 anys a Santa Perpètua i que ha conscienciat a moltes generacions al municipi.De cara al proper curs escolar ha anunciat que es portarà a terme una nova activitat, Missió planeta, un scape room que incideix en l'emergència climàtica.Parte també va informar que "portem dos anys de pluviometria per sota de la mitjana", fet que ha derivat en l'actual situació de sequera però ha afirmat que Santa Perpètua gràcies al treball de la companyia i l'Ajuntament "amb una xarxa de distribució eficient" afronta l'episodi amb un marge i en "una situació favorable".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Santa Perpètua, va destcar el programa educatiu de CASSA de conscienciació sobre aquest "bé escàs que cal cuidar" i va mostrar la satisfacció per la participació de les escoles en aquest programa.Isabel Garcia també va destacar la importància de cuidar el planeta en aquesta situació de sequera i emergència climàtica que estem patim i va indicar que "cal continuar en la línia de fer un bon ús de l'aigua per part de la ciutadania de Santa Perpètua". L'alcaldessa va manifestar que estem en un moment molt complicat i "ara més que mai" és important aquesta conscienciació sobre no mlabaratar l'aigua i fer un molt bon ús.

El concurs de dibuix clou el programa EDUCASSA i està adreçat a alumnes de 10 a 14 anys que han participat en l'activitat El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu que pretén conèixer el cicle de l’aigua al complet, fent especial atenció al procés de depuració i la seva contribució al foment de la biodiversitat. En aquesta edició han participat les escoles Bernat de Mogoda i Santa Perpètua, i Barcanova.


Foto: El premiats amb representants municipals i de CASSA / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera
30 Maig 2024 09:58 - RedaccióProposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya [ ... ]

Una alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar
30 Maig 2024 10:04 - RedaccióUna alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L'alumna de l'Escola Barcanova Angelica Pérez Ortega ha guanyat un dels premis de la 43a edició del [ ... ]

L'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas
28 Maig 2024 15:06 - RedaccióL'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dijous 30 de maig un minut de silenci per [ ... ]