hola

 

El Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental s'ha constituït formalment. Aquest és un òrgan de consulta i participació de les entitats i associacions que tenen una tasca entorn els temes de la gent gran, la seva inclusió, protecció i promoció tant de les atencions assistencials com de les activitats participatives en la nostra comarca. Els darrers mesos s’ha avançat de forma participada en la redacció del reglament de l’ens.

L’Assemblea General, com a òrgan de màxima representació del Consell de la Gent Gran, està formada una persona per cadascun dels 23 municipis de la comarca, escollida pel Consell municipal de la gent gran, si està constituït, o qui hagi designat l’ajuntament. En el cas de Santa Perpètua, la representant és Agustina Silgado.

La pandèmia de la COVID va significar un punt i a part en les polítiques de gent gran fetes des del Consell Comarcal. Després de la pandèmia es va elaborar el Pla d’Innovació per la Protecció Social, que posava l’accent en aquells col·lectius prioritaris i la gent gran era un d’aquests col·lectius. El Consell està pensat per aconseguir que la nostra societat sigui més justa amb el col·lectiu de la gent gran. Per això és necessària la participació en aquest Consell que aportarà mirades diverses.

La regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Ana Bajo, ha explicat que el Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental s'ha constituït ara però que parteix del VIIIè Congrés Nacional de la Gent Gran celebrat al 2019 on es van plantejar reclamacions i demandes de la gent gran que es considera així a tothom que arriba als 65 anys, edat de jubilació laboral.Anys enrere ja existia aquest Consell de la Gent Gran, però al 2019 va significar un renaixement d'aquests òrgans a nivell comarcal. Santa Perpètua ja havia format d'aquest òrgan anterior.

La regidora de Gent Gran, Ana Bajo, ha expressat que quan es va voler revifar el consell amb la pandèmia de la Covid-19 encara molt present va ser difícil trobar persones voluntàries com a representants, però ara es va interessar Agustina Silgado que és una dona jubilada amb un passat a la política local, de fet, va ser regidora a l'Ajuntament perpetuenc.

Ana Bajo ha subratllat que "hem de tenir clar que la gent gran són els nostres mestres, venen de moltes lluites i continuen lluitant. No hem de perdre la vista totes aquestes coses que han fet i el que estan fent i no els podem deixar sols en les seves reivindicacions".


Fotot: Representants del Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental / Consell Comarcal

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera
30 Maig 2024 09:58 - RedaccióProposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya [ ... ]

Una alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar
30 Maig 2024 10:04 - RedaccióUna alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L'alumna de l'Escola Barcanova Angelica Pérez Ortega ha guanyat un dels premis de la 43a edició del [ ... ]

L'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas
28 Maig 2024 15:06 - RedaccióL'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dijous 30 de maig un minut de silenci per [ ... ]