hola


Les entitats de Santa Perpètua Espiral i Lodbrock van commemorar el dissabte 1 d’abril el dia Mundial de l’autisme amb una jornada esportiva inclusiva que va tenir lloc al pati de l’edifici de Serveis Educatius. La jornada va comptar amb la participació de moltes famílies que van realitzar entrenaments i partits de bàsquet gràcies a la participació de l’entitat Lodbrock. Des d’infants a adults van poder compartir una tarda al voltant del bàsquet i Espiral va oferir un berenar per a tothom. La voluntat d’ambdues entitats ha estat donar suport a la campanya de conscienciació i visibilització dels aspectes essencials que contribueixen a promoure la participació i la igualtat d'oportunitats de les persones autistes i les seves famílies apostant per l’esport inclusiu.

Durant l’acte, la presidenta de l’associació Espiral de Santa Perpètua, Maribel Medina, va donar lectura del manifest i en acabar, tots els assistents van fotografiar-se amb el símbol de l’infinit, símbol de l’autisme, com a part de la campanya a les xarxes socials.

El manifest expressava que "comprendre l’autisme i la seva diversitat és fonamental per fomentar la seva inclusió i accés als recursos adequats així com per garantir que les persones que ho pateixen siguin acceptades i valorades pel que són". El document indicava també que comprendre l’autisme significa lluitar activament contra els prejudicis i la discriminació que experimenten en totes les esferes de la vida.

La presidenta d’Espiral, Maribel Medina, va indicar durant l’activitat que enguany s’havia optat per donar difusió a la part inclusiva de l’esport i va agrair públicament la col·laboració de l’entitat Lodbrock. A més, Medina va recordar la necessitats que les persones amb autisme estiguin incloses a la nostra societat.

Per la seva part, un dels fundadors de Lodbrock Basketball, Giovani Lamota, va explicar que la participació va sobtar les dues entitats i va expressar que fer esport ajuda en el dia a dia i que estaven molt contents d’haver pogut participar "fent el que millor sabem fer, que és bàsquet" per commemorar el Dia Mundial de l’autisme.


Foto: Jornada esportiva inclusiva amb motiu del Dia Mundial de l'autisme / L'Informatiu
0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'ultima el trasllat del Jutjat de Pau a la Granja Soldevila
22 Set 2023 09:55 - RedaccióS'ultima el trasllat del Jutjat de Pau a la Granja Soldevila

El jutjat de Pau de Santa Perpètua ultima el trasllat a les noves dependències de la Granja Soldevila. [ ... ]

Avui se celebra el Dia sense cotxes i és el darrer dia de la gratuïtat del bus urbà
22 Set 2023 11:39 - RedaccióAvui se celebra el Dia sense cotxes i és el darrer dia de la gratuïtat del bus urbà

Avui és el darrer dia de la Setmana Europea de la Mobilitat a la qual s'ha sumat un any més l'Ajuntament [ ... ]

L'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual
22 Set 2023 11:32 - RedaccióL'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual

L’Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual que [ ... ]