hola

Gairebé una trentena de persones van participar aquest dimecres 29 de març a una trobada dels participants i futurs participants del Servei de Primera Acollida. L’acte, que ha sorgit dels propis veïns i veïnes que han fet la formació, va tenir lloc al Centre Cívic Can Folguera. La Regidoria de Ciutadania va recordar els assistents els serveis que s’ofereixen des del Punt d'Acollida i Informació i va agrair la participació a tothom tant a la formació com a l’acte de retrobament, que te com a finalitat crear una xarxa cooperativa entre el veïnat que ha arribat en els últims mesos al nostre municipi ha arribat en els últims mesos al nostre municipi i generar lligams de col·laboració.

La formació en Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (Mòdul C) està previst en la Llei d’acollida de les persones estrangeres immigrades i les retornades a Catalunya i és una de les formacions que forma part del Servei de Primera Acollida a Catalunya. Un dels principis bàsics comuns de la política d’integració d’immigrants és el coneixement bàsic de la llengua, la història i de les institucions de la societat que acull. A Santa Perpètua, el Mòdul C s’imparteix unes tres vegades a l’any i incorpora una quinzena de participants en cadascuna de les seves edicions, segons la Regidoria de Ciutadania.

La formació, d’una durada mínima de 15 hores, incorpora l’aprenentatge de coneixements com la història i geografia de Catalunya, la seva cultura i tradicions, l’ús social de la llengua, aspectes sobre les institucions, l’habitatge, la salut o el món associatiu, entre d’altres. Properament, al mes de juny, s’obrirà una nova edició de la formació. Les persones interessades a prendre-hi part, s’han d’adreçar al PAI (telèfon 93 574 13 53 o al correu electrònic pai@staperpetua.cat i demanar informació.


Foto: Un moment de la trobada al Centre Cívic Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]

La Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial
21 Jun 2024 09:06 - RedaccióLa Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix avui divendres 21 de juny a la campanya Fes [ ... ]