hola

Gairebé una trentena de persones van participar aquest dimecres 29 de març a una trobada dels participants i futurs participants del Servei de Primera Acollida. L’acte, que ha sorgit dels propis veïns i veïnes que han fet la formació, va tenir lloc al Centre Cívic Can Folguera. La Regidoria de Ciutadania va recordar els assistents els serveis que s’ofereixen des del Punt d'Acollida i Informació i va agrair la participació a tothom tant a la formació com a l’acte de retrobament, que te com a finalitat crear una xarxa cooperativa entre el veïnat que ha arribat en els últims mesos al nostre municipi ha arribat en els últims mesos al nostre municipi i generar lligams de col·laboració.

La formació en Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (Mòdul C) està previst en la Llei d’acollida de les persones estrangeres immigrades i les retornades a Catalunya i és una de les formacions que forma part del Servei de Primera Acollida a Catalunya. Un dels principis bàsics comuns de la política d’integració d’immigrants és el coneixement bàsic de la llengua, la història i de les institucions de la societat que acull. A Santa Perpètua, el Mòdul C s’imparteix unes tres vegades a l’any i incorpora una quinzena de participants en cadascuna de les seves edicions, segons la Regidoria de Ciutadania.

La formació, d’una durada mínima de 15 hores, incorpora l’aprenentatge de coneixements com la història i geografia de Catalunya, la seva cultura i tradicions, l’ús social de la llengua, aspectes sobre les institucions, l’habitatge, la salut o el món associatiu, entre d’altres. Properament, al mes de juny, s’obrirà una nova edició de la formació. Les persones interessades a prendre-hi part, s’han d’adreçar al PAI (telèfon 93 574 13 53 o al correu electrònic pai@staperpetua.cat i demanar informació.


Foto: Un moment de la trobada al Centre Cívic Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]