hola

La unitat d’intervenció en situacions de pèrdua d’habitatge de la Regidoria d’Habitatge ha aconseguit aturar el 79% del total dels processos de desnonaments en els quals ha intervingut des de la seva creació l’any 2021. El regidor d’Habitatge, Sergi Hernández, ha valorat la tasca que realitza aquesta unitat antidesnonaments formada per un equip de treballadores socials integrades a Habitatge. “En aquest programa, assistim a les famílies que es troben en risc de pèrdua d’habitatge per fer un acompanyament legal i administratiu i evitar que finalment s’executin les ordres de llançaments i forçar als grans tenidors a complir amb la seva obligació d’oferir un lloguer social a les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat”, ha declarat l’edil. Hernández ha insistit en que l’Ajuntament de Santa Perpètua “és molt estricte i contundent a l’hora d’enfrontar-nos als grans tenidors que s’hi neguen a complir amb la llei i estem coordinats amb l’Agència Catalana d’Habitatge per incoar expedients de sancions per incomplir les seves responsabilitats legals” i ha afegit que també es diferencien les “diferents tipologies d’ocupació, per garantir el dret de tothom, no només de les persones vulnerables, sino també dels veïns i veïnes en cas que hi hagi ocupacions que siguin delinqüencials o que alterin la convivència, a les quals no oferim aquest servei”. Sobre aquest tipus d’ocupació, el regidor ha volgut puntualitzar que “són realment molt residuals i són casos molt puntuals”. Sobre les ocupacions en habitatges públics, Sergi Hernández també s’ha mostrat inflexible perquè “desvirtuen el circuit dels professionals públics que acredita que aquestes persones necessiten ajut”.

El regidor també ha destacat que l’Ajuntament ha desenvolupat una “estratègia per atendre i garantir en la mesura de les nostres possibilitats el dret a l’accés de l’habitatge digne desenvolupant polítiques multidisciplinars que tenen diferents eixos, millori el context i afavoreixi que la nostra ciutadania tingui mes facilitat per accedir a un habitatge a la nostra localitat"


Foto: Imatge d'arxiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran
02 Oct 2023 10:22 - RedaccióGairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels [ ... ]

L'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal
29 Set 2023 12:03 - RedaccióL'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals [ ... ]

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]