hola

Nacions Unides va proclamar l'any 1966 el 21 de març com a Dia Internacional de l'Eliminació de la discriminació racial. Va escollir aquest dia perquè el 1960 la policia va matar a trets 69 persones que es manifestaven pacíficament contra les lleis de passos de l'apartheid a Sharpeville, Sudàfrica. Des de llavors, Nacions Unides insta la comunitat internacional a redoblar els seus esforços per eliminar totes les formes de discriminació racial.

L'Ajuntament de Santa Perpètua s'ha volgut adherir i durà a terme activitats diverses. Una relacionada amb els centres educatius i un llibre que es titula Color Carn, escrit per Desirée Bela-Lobedde, autora de Ser mujer negra en España. Aquest conte està adreçat als més petits per educar en valors com la tolerància i celebrar que tots som igual de diferents. L'Ajuntament entregarà a les escoles de Primària i a la biblioteca aquest llibre il·lustrat, un conte que tracta sobre les diferències en els tons de pell i que existeixen tants colors com realitats. La publicació va acompanyada d'un paquet de llapis de colors en diversos tons de pell. A més de disposar d'aquest exemplar a les biblioteques dels centres educatius, els Agents Socials d'Infància faran una lectura acompanyada de música en les escoles públiques, segons han informat des de la Regidoria d'Infància i Adolescència. Aquesta activitat tindrà lloc al llarg d'aquesta setmana.

Avui, coincidint amb el Dia Internacional de l'Eliminació de la discriminació racial, l'ONG Save the Children ha previst una activitat amb els joves no acompanyats del centre El Pinetóque la DGAIA de la Generalitat té a Santa Perpètua. Es tracta de la creació d'un mural al Centre Cívic Can Taió. La il·lustradora, tallerista i comunicadora Laie Toldrà ha fet participar els joves en el procés de creació d'aquest mural que es pintarà avui entre les 17.30 i les 19.30 h.

La regidora d'Infància i Adolescència, Ana Bajo, ha explicat que s'ha escollit aquest llibre per educar en valors i per deixar palesa l'evidència que som un municipi intercultural.Bajo ha avançat que els agents socials referents de les escoles s'han engrescat i han ofert una activitat que consisteix a explicar aquest conte dinamitzat amb música en directe.Save the children està fent un treball a la comarca d'empoderament de menors no acompanyats i és dins d'aquest programa que es farà un mural aquest tarda activitat a la qual s'ha convidat als activistes de la UCFR de Santa Perpètua

Ana Bajo ha subratllat que aquest dia es planteja no només per educar en valors a la infància perquè siguin conscients que tots som iguals sinó perquè tota la ciutadania reflexioni al mateix temps que es fa constatar l'existència d'aquest col·lectiu de menors no acompanyats.


Foto: Lectura del llibre Color Canr acompanyada de música a l'Escola Santa Perpètua / Escola Santa Perpètua 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]