hola

Santa Perpètua disposa d’una coordinació de l’etapa educativa 0-3 anys gràcies a la creació d’una comissió formada per representants implicats en aquesta franja educativa.

L’objectiu de la comissió, comissió formada per representants de la inspecció educativa, de l’equip d’assessorament i orientació psicopedagògic (EAP), del servei d’Educació de l’Ajuntament de Santa Perpètua i del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) i d’un referent de cada escola bressol, sigui de titularitat municipal o no, és coordinar el traspàs de l’etapa de dos a tres anys. “Com a persones educadores, tenim molt present la importància de l’etapa d’infantil i sabem que l’infant ha d’estar al centre de totes les decisions com a protagonista del seu desenvolupament i del seu ritme d’aprenentatge, tot posant la mirada en les seves necessitats”, expliquen des del Centre de Recursos pedagògics, que des del mes de setembre tenen la seva seu a l’edifici de Serveis Educatius de Santa Perpètua. “És primordial que hi hagi una coherència educativa quan es passa de l’escola bressol cap a l’escola d’infantil”, expliquen.

La comissió treballarà per posar el focus en una mirada “sistèmica i holística de l’infant i també de les famílies” per tal que tots els centres educatius de Santa Perpètua, les famílies i els seus infants se sentin acompanyats pel centre educatiu i per dissenyar una transició entre escoles bressol i escoles d’infantil amb una mateixa línia pedagògica. Per al Centre de Recursos pedagògics, la comunicació entre escola i família pren importància i cal que els agents treballin per donar el mateix missatge.

La comissió redacta una declaració d’intencions

Les escoles bressol i les escoles de Santa Perpètua de Mogoda es declaren estances de cohesió social, d’integració i participació. Tanmateix es defineixen com espais oberts a tothom, sigui quin sigui el seu origen, sigui quina sigui la seva condició social. També expressant ser espais privilegiats plens d’aprenentatges, vivències, emocions, relacions socials, valors ètics i democràtics i llocs de vida on es creen i respecten totes les etapes evolutives de l’infant, el seu aprenentatge, d’atenció i de cura dins d’un marc de benestar i seguretat.

Amb aquestes idees totes les escoles bressol i les escoles de Santa Perpètua de Mogoda treballaran conjuntament des de la diversitat de projectes educatius per fomentar la responsabilitat personal i comunitària i ajudar a l’infant de la nostra població en la construcció de la seva personalitat amb una autoimatge positiva, una convivència respectuosa i pacífica i un afany de superació en benefici personal i de la col·lectivitat.


Foto: Un infant al pati d'una Escola Bressol Municipal durant aquest curs 2022-2023 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]