hola

Santa Perpètua és un dels 224 municipis de Catalunya que han entrat aquesta setmana en fase d’excepcionalitat com a conseqüència de la sequera.

Aquesta declaració suposa un pas més en la reducció d’aigua en alguns usos: 40% de reducció per a usos agrícoles, 15% de reducció per a usos industrials i la prohibició del reg de zones verdes i privades i de la neteja de carrers amb aigua potable, tret d’excepcions com la seguretat viària. L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha signat un ban on detalla aquestes restriccions i demana “la col·laboració ciutadana per fer un consum responsable de l’aigua davant la situació de sequera”. La primera edil destaca que “el descens de les reserves dels embassaments, les temperatures màximes i la insuficiència de pluges evidencien una conjuntura crítica” i afegeix que “és imprescindible aplicar mesures urgents que contribueixin a pal·liar les greus conseqüències que poden desencadenar-se si continua agreujant-se aquesta situació”. Al Ban, l’alcaldessa també proposa alguns consells per estalviar i anima “a actuar amb petits gestos sostenibles per aplicar des de casa, que estalvien grans quantitats d’aigua, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania i cuidar el planeta”.

Per la seva part, el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha explicat que “a Santa Perpètua encara tenim marge” gràcies a la xarxa pública d’abastament d’aigua “molt eficient” i “el més important, un consum per habitant i dia molt responsable”, per sota dels llindars dels límits de 230 litres que decreta la fase d’excepcionalitat per habitant i dia. Hernández ha detallat que ara s’incrementa el protocol de sensibilització adreçada a la ciutadania, s’estableixen més restriccions com la prohibició del reg de zones verdes (es permet l’aigua indispensable per mantenir viu l’arbrat) i el control dels grans consumidors al municipi. El regidor es va reunir l’1 de març amb CASSA per “preparar-nos per als propers mesos on els episodis encara es puguin agreujar més, tot i que, la situació actual és força crítica”. El regidor també ha anunciat que l’Ajuntament redacta un Pla Director d’Aigües Regenerada amb l’objectiu de “ser el màxim eficients en la gestió de l’aigua” i “que ens pugui ajudar a prescindir en un futur de l’ús de l’aigua de boca per utilitzar-la en regs o en usos industrials”. El pla situarà les inversions necessàries i pot representar el 10% del consum total d’aigua potable.


Foto: La riera de Caldes, en una imatge d'arxiu / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera
30 Maig 2024 09:58 - RedaccióProposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya [ ... ]

Una alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar
30 Maig 2024 10:04 - RedaccióUna alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L'alumna de l'Escola Barcanova Angelica Pérez Ortega ha guanyat un dels premis de la 43a edició del [ ... ]

L'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas
28 Maig 2024 15:06 - RedaccióL'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dijous 30 de maig un minut de silenci per [ ... ]