hola

Les dotze famílies que conformen la primera comunitat energètica de Santa Perpètua vinculades a la instal·lació fotovoltaica de l’Escola Bernat de Mogoda han signat aquest 1 de març els contractes. L'acte, que es va celebrar a la Sala de Plens, va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia i el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández. L'alcaldessa va destacar que "avui constituïm la primera comunitat energètica" i va felicitar a les famílies beneficiaries per què sou "la prova pilot" i "ens estrenem amb aquest projecte". L'edil va manifestar que amb la creació de la comunitat energètica també "volem posar en valor l'associacionisme" i va recordar que per aquest motiu "s'han signat convenis amb les associacions de famílies de les escoles Bernat de Mogoda i La Florida i en les properes comunitats energètiques ho estendrem a les entitats veïnals".

Per la seva banda, Sergi Hernández va explicar que l'Ajuntament "ha planificat una sèrie d'actuacions per tal de minorar la nostra petjada ecològica al nostre terme municipal amb l'objectiu de poder lluitar per mitigar el canvi climàtic i contribuir a la reducció d'emissions de Co2". Va afegir que ara es presenta "un nou repte", reduir el 55% de les emissions de Co2 per a l'any 2030 i va recordar que es parteix en "bones condicions" ja que les emissions de gasos d’efecte hivernacle s'han reduït el 32%, molt per sobre dels objectius proposats de cara al 2020 que preveia reduir un 20% però "ens que queda poc marge de maniobra i ara és el moment d'interpel·lar a la ciutadania i a l'àmbit privat per apostar per les energies renovables com a eix vertebrador i com a estratègia essencial per aconseguir els nous objectius". El regidor va expressar que "tenim l'oportunitat de canviar el model energètic fem un exercici de sobirania energètica i trencar la dependència de les grans companyies" .

La posada en marxa de la comunitat energètica que conformen l'Escola Bernat de Mogoda, les dotze famílies i l'Ajuntament ( amb dos habitatges públics) està a l'espera de la instal·lació del comptador a càrrec de l'empresa distribuïdora de l'energia.

A l'acte de signatura també van assistir representants de l'empresa Elecsum que van explicar a les famílies que disposen d'una app que permet fer un seguiment del consum i van explicar que cal aprofitar les hores en les que es genera una major producció solar. Entre els consells van recomanar posar en marxa els electrodomèstics que consumeixen més com rentadores o rentavaixelles durant les hores de sol, però no al mateix temps. L'aplicació ajudarà a adaptar els hàbits per maximitzar l’autoconsum i donarà consells d’estalvi i d’eficiència que també permetrà reduir el rebut.

Les famílies rebran de forma gratuïta, durant dotze mesos, una part de l’electricitat produïda a la instal·lació fotovoltaica instal·lada a la teulada de l'Escola Bernat de Mogoda i es cedirà una potencia de 0,5Kw a cada membre de la comunitat. L'objectiu d'aquestes comunitats energètiques són  l’estalvi econòmic a la factura, fomentar l'ús d'energia renovable de proximitat, promoure la sobirania energètica, fomentar l'associacionisme i augmentar la cultura energètica.


Foto: L'acte es va celebrar a la Sala de Plens / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]

La Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial
21 Jun 2024 09:06 - RedaccióLa Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix avui divendres 21 de juny a la campanya Fes [ ... ]