hola

Aquest mes de febrer s'han creat dues taules de treball, una en l'àmbit de Benestar emocional i estil de vida saludable i la segona en l'àmbit d'entorn saludable en el marc del desplegament del Pla Local de Salut 2022-2026. Representants de la Fundació Sanitària Mollet, CAP de Santa Perpètua, Ajuntament i d'entitats vinculades amb la salut integren aquestes taules que es reuniran dos cops a l'any per desenvolupar projectes ja dissenyats o noves actuacions. La creació d'aquestes dues taules va ser un dels punts destacats del darrer Consell Municipal de Salut que s'ha celebrat aquest mes de febrer.

El Pla Local de Salut 2022-2026 inclou 31 accions, distribuïdes en tres àmbits: Benestar emocional, Estil de vida saludable, i Entorn saludable i es va aprovar per unanimitat durant el Ple Municipal de juliol de 2022. Aquest Pla ha estat fruït del treball conjunt d’entitats, professionals, organismes i institucions vinculades amb la salut al municipi així com de la participació ciutadana.

Entre les trentena d'accions figuren una xarxa contra la solitud no desitjada de la gent gran, el programa ComunitàriaMENT, un Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç, l'ampliació del servei de Suport Emocional per a Joves i Adolescents, el Programa Psicoeducatius de l’Equip d'Atenció Primària, la creació d’una residència pública de gent gran, la prescripció social, una estratègia contra l’abús de medicaments, la carmanyola saludable i revisió menús escolars i la commemoració d'efemèrides de salut.

Durant el Consell Municipal de Salut també es va informar que el 6 de març se celebrarà la Marató de Sang i que properament començarà una nova formació sobre desfibril·ladors adreçada a representants d'entitats amb seu als equipaments municipals que disposen d'aquests aparells. La regidora de Salut, Sandra Gómez, va fer una crida a participar a la donació de sang del 6 de març.Per últim, des del CAP es va insistir que la ciutadania que vulgui demanar cita prèvia per als CAPs de Santa Perpètua truqui al telèfon 93 728 44 44.


Foto: Darrera reunió del Consell Municipal de Salut / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'ultima el trasllat del Jutjat de Pau a la Granja Soldevila
22 Set 2023 09:55 - RedaccióS'ultima el trasllat del Jutjat de Pau a la Granja Soldevila

El jutjat de Pau de Santa Perpètua ultima el trasllat a les noves dependències de la Granja Soldevila. [ ... ]

Avui se celebra el Dia sense cotxes i és el darrer dia de la gratuïtat del bus urbà
22 Set 2023 11:39 - RedaccióAvui se celebra el Dia sense cotxes i és el darrer dia de la gratuïtat del bus urbà

Avui és el darrer dia de la Setmana Europea de la Mobilitat a la qual s'ha sumat un any més l'Ajuntament [ ... ]

L'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual
22 Set 2023 11:32 - RedaccióL'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual

L’Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual que [ ... ]