hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en el Futbol, i per extensió al món de l’esport, que se celebra el 19 de febrer, amb el lema “Xiulem fora de joc a la LGTBIFòbia!”. Aquest dia es reivindica el dret de totes les persones a practicar esport, combatre la discriminació sobre les persones LGBTI+ i denunciar qualsevol mena d’agressió, discriminació o incitació a la violència envers aquest col·lectiu, dins i fora del terreny de joc.

La Regidoria d'Esports ha distribuït un manifest entre les entitats esportives per sensibilitzar sobre aquest dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en l'esport que es commemora aquest diumenge. L'Ajuntament també ha distribuït, amb el suport del Consell Comarcal, cintes per al coll amb els colors de la bandera irisada per tal que s'utilitzin en aquesta commemoració.

El Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en el Futbol es commemora el 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià i referent del futbol anglès, va arribar a jugar en més de cinc equips. Aquesta jornada rememora la seva lluita per donar visibilitat a les persones LGBTI+ en l’àmbit de l’esport.

D'altra banda, “Som energia, som respecte, som actitud: a l’esport tothom és benvingut” és enguany l’eslògan de la campanya de la Generalitat i la Federació Catalana de Futbol al voltant del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en el Futbol. El missatge esdevé una crida i un compromís per garantir la participació en l’esport i l’activitat física de totes les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. Alhora, s’apel·la a la importància de la inclusió als terrenys de joc en un marc d’igualtat i respecte.

La Generalitat de Catalunya anima el sector esportiu a fer-ne la màxima difusió i denunciar qualsevol mena d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers aquest col·lectiu dins i fora del terreny de joc.


Foto: Bandera al balcó de l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua
21 Jun 2024 09:22 - RedaccióL’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua

  El primer cap de setmana de funcionament del parc d’Aigua va registrar incidències en el funcionament [ ... ]

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]