hola

El programa ComunitàriaMENT, impulsat pel Pla Local de Salut de l'Ajuntament de Santa Perpètua, fa una crida a persones que vulguin participar en una nova activitat NaturalMENT.

L'objectiu general del programa és millorar el benestar emocional i la salut mental a través d'activitats comunitàries de diferents àmbits. El NaturalMENT consistirà en un taller intergeneracional per crear un hort comunitari a la Plana del Molí. La intenció és que aquesta activitat comenci a finals de febrer i s'allargui fins a l'agost. De moment, la Regidoria de Salut Pública ha fet una crida per trobar tan persones que vulguin ensenyar a conrear com joves que vulguin aprendre. Per ser formadora només cal tenir coneixements previs que es poden haver adquirit directament per haver treballat la terra.

El taller és totalment gratuït i les persones que facin de formadores seran voluntàries. La collita es repartirà entre les persones participants siguin formadores o aprenents. Des de la Regidoria de Salut Pública informen que, segons les disponibilitats de les persones interessades en aquesta activitat es muntaran els horaris de les sessions. La informació i les inscripcions per al NaturalMENT es poden fer a través de Salut Pública al telèfon 93 560 01 03.

La tècnica de Salut Pública, Montse Prior, anima tan a persones gran com a joves a participar de l'activitat NaturalMENT que consisteix en un taller intergeneracional a través del contacte amb elements naturals, concretament amb el conreu d'un hort a la Plana del Molí. Prior ha explicat que "per poder dur a terme l'activitat es necessita persones que vulguin fer de docents, tot i que l'objectiu és crear vincles entre tots els participants que beneficiïn a totes les parts".

La idea inicial és que el NaturalMENT comenci a finals d'aquest mes i es perllongui fins a l'agost per poder fer tot un cicle de sembra i cultiu d'algunes hortalisses. La tècnica de Salut ha especificat que els aliments produïts se'ls quedaran els participants. Montse Prior considera que "per als joves preocupats per la seva alimentació pot ser una activitat molt interessant de la que es poden extreure valors com espera, constància i contratemps".

El programa ComunitàriaMENT ja va començar a l'octubre de 2022 amb les activitats AcompanyaMENT emocional, que són sessions grupals amb suport psicoterapèutic per treballar el benestar emocional i crear una xarxa de suport mutu; ExpressaMENT, a través de sortides culturals i tècniques artístiques; i EsportivaMENT; exercici a l’aire lliure.


Foto: Horts de la Plana del Molí / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'ultima el trasllat del Jutjat de Pau a la Granja Soldevila
22 Set 2023 09:55 - RedaccióS'ultima el trasllat del Jutjat de Pau a la Granja Soldevila

El jutjat de Pau de Santa Perpètua ultima el trasllat a les noves dependències de la Granja Soldevila. [ ... ]

Avui se celebra el Dia sense cotxes i és el darrer dia de la gratuïtat del bus urbà
22 Set 2023 11:39 - RedaccióAvui se celebra el Dia sense cotxes i és el darrer dia de la gratuïtat del bus urbà

Avui és el darrer dia de la Setmana Europea de la Mobilitat a la qual s'ha sumat un any més l'Ajuntament [ ... ]

L'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual
22 Set 2023 11:32 - RedaccióL'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual

L’Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual que [ ... ]