hola

A partir d'avui 1 de febrer de 2023 portar el patinet elèctric al transport públic està prohibit. Aquesta mesura, impulsada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), s’aplica al bus urbà de Santa Perpètua amb una vigència de sis mesos.

Els diferents operadors de bus, metro, tramvia, Rodalies i Ferrocarrils han adaptat els seus respectius reglaments per incloure la prohibició. Segons l’ATM és un “veto temporal” mentre es resol la seguretat d’aquests vehicles de mobilitat personal (VMP), les bateries dels quals són altament inflamables.

L’Autoritat del Transport Metropolità ha informat que les denúncies que es formulin per incompliment de la prohibició de transportar patinets i monocicles elèctrics als vehicles i instal·lacions una vegada passada la barrera tarifària, comportaran una sanció de 200 euros. L’ATM, durant els propers sis mesos, elaborarà una proposta de regulació sobre l’accés i seguretat dels vehicles de mobilitat personal. El document es desenvoluparà amb la col·laboració dels diversos agents interessats en la seguretat del sistema de transport.

L’Ajuntament de Santa Perpètua recorda que el Ple va aprovar per unanimitat l’Ordenança de Mobilitat que regula els vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics. L’Ajuntament estableix a l’Ordenança aspectes com l’edat mínima per conduir un VMP, que seran els 16 anys, o la necessitat de disposar d’una assegurança de responsabilitat civil o una identificació i registre obligatoris per a bicicletes, cicles i Vehicles de Mobilitat Personal destinats a activitats econòmica. A més, l’Ordenança prohibeix circular per voreres, andanes i passejos de vianants a bicicletes, cicles i VMP, amb excepció de les voreres bici, que progressivament s’aniran eliminant. També s’estableix casc obligatori als VMP en tots els casos així com la prohibició de portar passatgers.


Foto: Dos usuaris de patinets elèctrics circulant per l'avinguda de Jacint Verdaguer / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Es lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns
13 Jun 2024 11:17 - RedaccióEs lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora d’Educació , Ana Bajo, han lliurat [ ... ]

El CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere
13 Jun 2024 12:13 - RedaccióEl CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere

El Consell Infantil Municipal (CIM) declara al Ple que és necessari promoure una societat més inclusiva [ ... ]

Aquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua
13 Jun 2024 11:58 - RedaccióAquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua

Ràdio Santa Perpètua emetrà el divendres 14 de juny a les 9.30 h una nova edició del programa Línia [ ... ]