hola

Un total de 121 infants es van inscriure al Registre Civil de Santa Perpètua (plaça de Francesc Macià s/n) l’any 2022. Són set infants menys que els registrats nascuts l’any 2021. Cal destacar que al padró municipal figuren 151 perpetuencs nascuts l’any 2022. Aquest decalatge de dades es produeix perquè no sempre les famílies registren els nadons a la ciutat de residència.

Ja fa uns anys que l’Informatiu, gràcies a la col·laboració del Jutjat de Pau de Santa Perpètua, recopila cada any les tendències pel que fa a noms dels infants del municipi que s’han registrat. En aquesta ocasió Isidre Casanovas, el Jutge de Pau, ha realitzat el buidatge de les dades per compartir amb la ciutadania quines han estat les preferències del veïnat en l’elecció del nom per als seus infants. Els pares i mares dels nous perpetuencs han triat diverses opcions per als seus infants però, al 2022 la màxima repetició de noms ha estat de tres amb Alma, Alejandro i Rocío. Segons el buidatge fet pel Jutjat, en el cas dels nens els noms que s’han posat en dues ocasions el 2022 són Liam, Enzo, Ziyan, Luca i Adrián. En el cas de les nenes, els noms més repetits, també amb dos registres, han estat Aitana i Lara. A la resta dels infants se’ls ha posat altres noms que han estat diferents. El Jutge de Pau, Isidre Casanovas, ha volgut destacar aquest fet com “curiòs”, ja que el nombre màxim de registres ha estat de tres i altres anys havia arribat a set o vuit. A més, s’han repetit molt pocs noms tenint en compte la quantitat de nadons nascuts.

El Jutge de Pau, Isidre Casanovas, ha explicat que enguany veu “moltíssima diversitat en els noms posats” i que hi ha registres que ell mai havia escoltat. Enguany hi ha diferències amb les dades del 2021, ja que aquell any els noms més posats van ser Alex, Axel, Eric, Jan i Mohammed (dues vegades cadascun) en el cas dels nens i Iris, Nuria, Noa, Nora, Ona, Valeria i Vera (dues vegades cadascun) en el cas de les nenes. Aquests noms el 2022 no apareixen repetits i hi ha alguns que, fins i tot, no es troben a la llista elaborada pel Jutje de Pau com Jan, Mohammed, Nuria i Vera. A més, a la llista dels noms més escollits no es repeteix gairebé cap que sí van aparèixer a la recopilació del 2021. L’únic nom que ha tornat a ser tendència al 2022 a Santa Perpètua i que també ho va ser l’any anterior ha estat Lara.

A la llista que ha elaborat l’Isidre Casanovas han aparegut noves incorporacions si es compara amb alguns dels anys anteriors com, per exemple, els noms de Blau, Milan, Asil, Rim, Alguer, Aitana Luz, José Yandel, Naila, Ilargi, Anastasia o Estrella.


Foto: Registre civil de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]