hola

Avui és el primer de dos dies consecutius de vaga de mestres i professorat a les escoles i instituts públics i concertats. A Santa Perpètua aquesta primera jornada de vaga ha tingut un seguiment desigual.

A les escoles Bernat de Mogoda i Santa Perpètua es donen xifres similars, amb nul·la participació de mestres i un 35 i un 39% en l'alumnat. A l'Escola La Florida, un 18% dels mestres ha fet vaga i un 14% d'alumnat. A l'Institut Escola Santiga han secundat la vaga un 21% de mestres i un 29% d'alumnat. A l'Institut Estela Ibèrica en l'horari de matí només hi ha hagut un membre del professorat que ha fet vaga, mentre que entre l'alumnat a partir de 3r d'ESO i fins a Batxillerat i cicle formatiu de grau bàsic ha oscil·lat entre el 50 i el 90%. Pel que fa a l'Institut Rovira-Forns un 7% de professors ha fet vaga i en el cas de l'alumnat l'han seguit un 95% d'ESO i un 75% de Batxillerat.

Al Col·legi Sagrada Família, l'escola Barcanova i les EBM Can Folguera i Els Pins el seguiment de la vaga ha estat zero entre mestres i alumnat. I a l'Escola d'Adults el professorat ha assistit amb normalitat i l'alumnat ha estat un 6% menor.

Els representants del personal docent de pública no universitària han convocat aquesta vaga després d’un procés de negociació fallit que té com a principal responsable el Departament d’Educació i el seu conseller Josep González- Cambray, segons argumenta CCOO en un comunicat que inisteix que "el Departament no només no ha aprofitat els mesos de negociació passats fins a arribar a les darreres setmanes de desembre, sinó que, a més, tampoc ha sigut capaç de desbloquejar la negociació i arribar a un acord final en la darrera Mesa Sectorial que va tenir lloc el 19 de gener". El malestar docent ve donat per temes com les retallades, les ràtios, el desplegament de l'educació inclusiva, la burocratització dels centres, la manca de temps per les coordinacions, etc.


Foto: Imatge d'arxiu d'una pancarta durant una vaga a l'educació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]