hola

L'Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Santa Perpètua  i el centre educatiu s'han adherit a la campanya de l'AFFAC ‘Jo també vull anar a classe’ en defensa de l’educació inclusiva. L’objectiu és fer visible i denunciar la manca de desplegament del Decret d’Educació Inclusiva i donar suport al dret a una educació sense discriminació. Aquest 24 de gener se celebra el Dia de l’Educació i per aquest motiu, les famílies engeguen aquesta acció social en el marc de la campanya per l’educació inclusiva.

Per donar suport a aquesta iniciativa, l'entitat i l'Escola convida a participar aquest dimarts 24 de gener a una concentració en favor de l’educació inclusiva. Serà a la porta de l’Escola, a les 16.30 hores. També anima a les famílies a fer-se una fotografia portant una sabata diferent a cada peu i penjar-la a les xarxes socials o enviar-la a l’AFA per publicar-les amb els hashtags de la campanya.

L'entitat afirma que "tots els nens i nenes tenen dret a estar a classe amb els seus companys i companyes, a quedar-se al menjador, a anar de colònies i a fer activitats extraescolars amb totes les garanties i en condicions d’igualtat". L'AFFAC explica que l’octubre de 2017 el Departament d’Educació va aprovar el conegut com a Decret d’Educació Inclusiva, que havia de servir perquè els infants que tenen Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE) poguessin gaudir del dret a l’educació amb les mateixes condicions que els seus companys i companyes; però, aquest Decret mai s’ha desplegat plenament. L'entitat explica que "el Departament d’Educació mai ha elaborat les mesures necessàries per fer-lo efectiu, ni ha destinat els recursos materials i humans adequats per posar-lo en pràctica. Segons la normativa, els responsables educatius tenien 4 anys per desplegar aquest Decret, un termini que va acabar just fa un any, l’octubre de 2021"


Foto: Escola Santa Perpètua / AFA Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Avui s'obre al trànsit el carrer Quatre que s'ha urbanitzat en plataforma única
27 Gen 2023 09:52 - RedaccióAvui s'obre al trànsit el carrer Quatre que s'ha urbanitzat en plataforma única

Aquest divendres està previst que s’obri al trànsit el carrer Quatre, entre les avingudes Tres i [ ... ]

Una unitat mòbil ha mesurat la qualitat de l’aire prop de l’Escola Santa Perpètua
26 Gen 2023 10:08 - RedaccióUna unitat mòbil ha mesurat la qualitat de l’aire prop de l’Escola Santa Perpètua

La concentració de partícules PM10 prop de l’Escola Santa Perpètua compleix el límits legals de [ ... ]

Alma, Alejandro i Rocío són els noms més posats als nadons nascuts el 2022 al municipi
26 Gen 2023 10:03 - RedaccióAlma, Alejandro i Rocío són els noms més posats als nadons nascuts el 2022 al municipi

Un total de 121 infants es van inscriure al Registre Civil de Santa Perpètua (plaça de Francesc Macià [ ... ]