hola

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament recorda a la ciutadania algunes recomanacions sanitàries per a la prevenció de la legionel·losi en circuits d’aigua calenta sanitària ubicats en habitatges.

La legionel·losi és una malaltia d’origen ambiental causada per un bacteri anomenat Legionel·la i es manifesta amb febres, infecció pulmonar, pneumònia o desenvolupament la malaltia del legionari, que pot ser mortal. La legionel·losi no es transmet de persona a persona sinó en inhalar vapor d’aigua o aerosols.

L’agència de Salut Pública explica que per prevenir-ne l’aparició en habitatges particulars i tenint en compte els medis a través dels quals es vehicula, cal adoptar mesures dirigides a evitar la colonització, la multiplicació i la dispersió a les instal·lacions de risc. Les mesures preventives es basen en un correcte manteniment, neteja i desinfecció de les instal·lacions on es pot allotjar el bacteri com són banyeres d’hidromassatges, en circuits d’aigua calenta sanitària a habitatges i espais comunitaris.

En els seus habitatges particulars, la ciutadania de Santa Perpètua pot revisar que no s’estanqui l’aigua en canonades o escalfadors de gas o elèctrics durant més d’una setmana i revisar l’estat de conservació i neteja d’aixetes i dutxes per a que no apareguin calcificacions ni incrustacions. És important comprovar que la temperatura de l’aigua calenta arriba als 50 graus a les dutxes. Pel que fa a la neteja i desinfecció cal elevar la temperatura de l’escalfador a 70 graus almenys dues hores i anar obrint seqüencialment aixetes i dutxes durant cinc minuts. Els elements desmuntables com ara piques i dutxes s’han de netejar a fons.


Foto: Per la prevenció cal netejar i desinfectar els circuits / Freepik

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]