hola

Les regidories de Solidaritat i Cooperació Internacional i de Convivència i Mediació de l'Ajuntament de Santa Perpètua han dissenyat una programació específica amb motiu del Dia Internacional de les persones migrades, que es commemora el 18 de desembre. Els actes tindran lloc el divendres a la tarda i el dissabte.

L'Aula Vapor acollirà aquest divendres 16 de desembre la projecció de la pel·lícula Mediterráneo, de Marcel Barrena, sobre la fundació d’Open Arms. L’acte començarà a les 17.30 hores amb la presentació a càrrec d’aquesta ONG catalana. Està previst que durant la projecció hi hagi un estand informatiu d’Open Arms.

La programació commemorativa continuarà dissabte 17 de desembre amb dues activitats. En el marc de la Fira de Nadal durant la tarda es podrà participar en jocs del món gegants.

El mateix dissabte a les 18 hores el Centre Cívic la Rambla acollirà el col·loqui Migracions i desenvolupament. Es tracta d'una activitat organitzada per l'ONGD local SPSolidària en el marc de l'exposició 25 anys de Cooperació Internacional. Intervindran Rafael Crespo Ubero (Historiador i Antropòleg. Membre del Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEAI) i Secretari de la Taula Catalana de Codesenvolupament); Abdou Mawa Ndiaye Ndaw (Llicenciat Ciències del Treball. Secretari General Coordinadora de les Associacions Senegaleses de Catalunya. President de la Taula Catalana de Codesenvolupament) i Fátima Drammeh Dukuré (Infermera, especialista en salut mental i atenció a les dones. Vocal de la Junta de SPSolidària).

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha remarcat que les migracions són un fet que sempre s'ha donat i aquesta diada es va plantejar per “l’interès de la comunitat internacional en protegir efectivament i plena els drets humans de totes les persones migrants, i destacant la necessitat de seguir tractant d’assegurar el respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals de totes les persones migrants”.

El primer acte del programa commemoratiu tindrà lloc avui divendres a l'Aula Vapor i serà la projecció del documental Mediterráneo sobre la fundació Open Arms.La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional ha convidat la ciutadania a aprofitar els jocs del món que estaran disponibles dissabte a la tarda a la Rambla com un dels elements més inclusius i que al mateix temps poden fer reflexionar.

En el marc de la commemoració del Dia de les persones migrades, l'ONGD local SPSolidària programa un col·loqui dissabte a les sis de la tarda al Centre Cívic La Rambla i durant tot el dia es podrà veure una exposició sobre l'entitat que amb aquestes activitats i la seva presència a la Fira de Nadal endega els actes per celebrar els seus 25 anys d'història.

Neus Garcia ha subratllat que en aquest col·loqui intervindran persones coneixedores del moviment migratori des de diversos punts de vista que podran ajudar a comprendre les diverses situacions que es viuen.

Santa Perpètus se suma amb diverses activitats a la commemoració d'aquest dia / Free Pik

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]