hola

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua posen en marxa una campanya de podcasts a Ràdio Santa Perpètua amb l’objectiu de conèixer la figura de les persones voluntàries a la nostra localitat. Els capítols són petites entrevistes a diferents persones que són voluntàries a alguna entitat perpetuenca i s’emeten des de d'avui a l’espai de l’Informatiu Matí un cop al mes. La iniciativa ha començat aquest 5 de desembre coincidint amb la commemoració del Dia del Voluntariat. Enguany aquesta jornada se celebra en el marc de la campanya de Santa Perpètua Ciutat Educadora, ciutat de pau i oportunitats.

El Punt de Voluntariat vol promoure la tasca que realitzen les persones voluntàries a partir de les experiències que realitzen. En aquestes entrevistes la ciutadania podrà conèixer quina és la tasca que desenvolupen les persones protagonistes a cada entitat, per què s’hi dediquen a fer voluntariat i la importància de les persones voluntàries a Santa Perpètua. Les converses es podran escoltar el segon dilluns de cada mes a l’Informatiu matinal de Ràdio Santa Perpètua (107.0 FM) que s’emet cada dia de 9 a 10 hores. A més, les entrevistes estaran disponibles al web radio.staperpetua.org i a staperpetua.cat. Aquesta campanya s’allargarà durant el 2023 per comptar amb les experiències de persones voluntàries de diverses entitats perpetuenques.

D’altra banda, per commemorar el Dia del Voluntariat està disponible fins al 7 de desembre una exposició a l’Ajuntament titulada Imatges de Cura. Voluntariat i Salut. La mostra, cedida per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), és una exposició itinerant de fotografies i textos que “retrata les múltiples formes del treball de cura de les persones voluntàries i entitats socials en l’àmbit de la salut”, segons explica la FCVS. Així, els objectius principals de l’activitat són, entre d’altres, dignificar i donar visibilitat al treball de cures, sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la tasca del voluntariat en salut i animar a involucrar-se en projectes de voluntariat en salut.

El Punt de Voluntariat es troba situat al Centre Cívic Can Folguera i el seu objectiu és ser la referència per a les entitats que volen trobar voluntaris i de les persones que volen fer voluntariat. La regidora de Participació i Acció Veïnal, Sandra Gómez, ha matisat que hi ha moltes tasques que es poden fer de manera altruista. Durant els mesos de confinament, un bon grup de perpetuencs es van posar a disposició d'aquelles persones que no podien sortir de casa. 
La regidora de Participació i Acció Veïnal ha volgut destacar la importància de les persones voluntàries del municipi perquè “la tasca del voluntariat en qualsevol àmbit és molt necessària perquè ajuden a millorar la societat en la qual vivim”.


Foto: Protagonistes dels primers podcasts / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'ultima el trasllat del Jutjat de Pau a la Granja Soldevila
22 Set 2023 09:55 - RedaccióS'ultima el trasllat del Jutjat de Pau a la Granja Soldevila

El jutjat de Pau de Santa Perpètua ultima el trasllat a les noves dependències de la Granja Soldevila. [ ... ]

Avui se celebra el Dia sense cotxes i és el darrer dia de la gratuïtat del bus urbà
22 Set 2023 11:39 - RedaccióAvui se celebra el Dia sense cotxes i és el darrer dia de la gratuïtat del bus urbà

Avui és el darrer dia de la Setmana Europea de la Mobilitat a la qual s'ha sumat un any més l'Ajuntament [ ... ]

L'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual
22 Set 2023 11:32 - RedaccióL'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual

L’Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual que [ ... ]