hola

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua posen en marxa una campanya de podcasts a Ràdio Santa Perpètua amb l’objectiu de conèixer la figura de les persones voluntàries a la nostra localitat. Els capítols són petites entrevistes a diferents persones que són voluntàries a alguna entitat perpetuenca i s’emeten des de d'avui a l’espai de l’Informatiu Matí un cop al mes. La iniciativa ha començat aquest 5 de desembre coincidint amb la commemoració del Dia del Voluntariat. Enguany aquesta jornada se celebra en el marc de la campanya de Santa Perpètua Ciutat Educadora, ciutat de pau i oportunitats.

El Punt de Voluntariat vol promoure la tasca que realitzen les persones voluntàries a partir de les experiències que realitzen. En aquestes entrevistes la ciutadania podrà conèixer quina és la tasca que desenvolupen les persones protagonistes a cada entitat, per què s’hi dediquen a fer voluntariat i la importància de les persones voluntàries a Santa Perpètua. Les converses es podran escoltar el segon dilluns de cada mes a l’Informatiu matinal de Ràdio Santa Perpètua (107.0 FM) que s’emet cada dia de 9 a 10 hores. A més, les entrevistes estaran disponibles al web radio.staperpetua.org i a staperpetua.cat. Aquesta campanya s’allargarà durant el 2023 per comptar amb les experiències de persones voluntàries de diverses entitats perpetuenques.

D’altra banda, per commemorar el Dia del Voluntariat està disponible fins al 7 de desembre una exposició a l’Ajuntament titulada Imatges de Cura. Voluntariat i Salut. La mostra, cedida per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), és una exposició itinerant de fotografies i textos que “retrata les múltiples formes del treball de cura de les persones voluntàries i entitats socials en l’àmbit de la salut”, segons explica la FCVS. Així, els objectius principals de l’activitat són, entre d’altres, dignificar i donar visibilitat al treball de cures, sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la tasca del voluntariat en salut i animar a involucrar-se en projectes de voluntariat en salut.

El Punt de Voluntariat es troba situat al Centre Cívic Can Folguera i el seu objectiu és ser la referència per a les entitats que volen trobar voluntaris i de les persones que volen fer voluntariat. La regidora de Participació i Acció Veïnal, Sandra Gómez, ha matisat que hi ha moltes tasques que es poden fer de manera altruista. Durant els mesos de confinament, un bon grup de perpetuencs es van posar a disposició d'aquelles persones que no podien sortir de casa. 
La regidora de Participació i Acció Veïnal ha volgut destacar la importància de les persones voluntàries del municipi perquè “la tasca del voluntariat en qualsevol àmbit és molt necessària perquè ajuden a millorar la societat en la qual vivim”.


Foto: Protagonistes dels primers podcasts / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]

La Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial
21 Jun 2024 09:06 - RedaccióLa Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix avui divendres 21 de juny a la campanya Fes [ ... ]