hola

La plaça de la Vila acollirà avui divendres 2 de desembre les activitats commemoratives del Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional.

La proposta se celebra sota el lema Santa Perpètua Ciutat educadora, de Pau i Oportunitats que inclou també les diades de la Ciutat educadora i del voluntariat el 30 de novembre i 5 de desembre, respectivament.

La commemoració a la plaça de la Vila començaran a partir de les 17 hores, abans de l’espectacle programat per a l’encesa de llums i que anirà a càrrec de l’Escola Municipal de les Arts (EMA). Serà quan membres implicats amb les entitats que treballen amb la diversitat funcional seran les encarregades de donar lectura al manifest. Durant tota la tarda estaran instal·lades a la plaça de la Vila parades de les entiats Espiral, AFAVO i Lodbrok per oferir informació de les seves accions relaciones amb l’autisme, l’Alzheimer i la diversitat i l’esport, respectivament. L’Associació Junts per la diversitat també hi serà present acompanyant els assistents de la diada.

Les entitats assistents i l’Ajuntament de Santa Perpètua han organitzat la realització d’una encesa d’espelmes a la mateixa plaça de la Vila amb la forma d’un cor. Les espelmes per participar en aquesta activitat de caire solidari es podran adquirir al preu d’un euro a les carpes de les entitats i es destinaran a la Marató de TV3 que enguany dedicarà els beneficis obtinguts a les malalties cardiovasculars. Per la seva part, Lodbrok bàsquet organitzarà una jornada de bàsquet inclusiu per a aquelles persones que vulguin.

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat té com a objectius sensibilitzar l’opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural. La regidora de Serveis Socials, Ana Bajo, ha expressat que l’objectiu de la jornada és “visibilitzar aquest col·lectiu tant oblidat perquè tenen molts drets retallats i hem de lluitar perquè no sigui així”. Bajo ha fet una crítica a la Generalitat perquè en tot el mandat no s'ha convocat la Taula dels drets de les persones amb diversitat funcional i ha titllat que es necessiten noves polítiques i noves lleis perquè aquestes persones puguin tenir una vida independent.

La regidora de Serveis Socials ha recomanat escoltar el manifest elaborat per les entitats participants i per una mare amb una filla amb acondroplàsia perquè és un text que posa molt en evidència totes les mancances i la falta de drets de les persones amb diversitat funcional.

Foto: Bàsquet inclusiu celebrat al desembre de 2021 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Es lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns
13 Jun 2024 11:17 - RedaccióEs lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora d’Educació , Ana Bajo, han lliurat [ ... ]

El CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere
13 Jun 2024 12:13 - RedaccióEl CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere

El Consell Infantil Municipal (CIM) declara al Ple que és necessari promoure una societat més inclusiva [ ... ]

Aquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua
13 Jun 2024 11:58 - RedaccióAquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua

Ràdio Santa Perpètua emetrà el divendres 14 de juny a les 9.30 h una nova edició del programa Línia [ ... ]