hola

L'alcaldessa de Tifariti, Dumeha Monamed, va transmetre l'agraïment d'aquesta població sahrauí a l'Ajuntament de Santa Perpètua i al Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat Internacional per la construcció del Centre materno-infantil i d'un magatzem i un molí de gra en els camps de refugiats d'Algèria. L'alcaldessa sahrauí va intervenir per videotrucada en la darrera sessió del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat Internacional que es va celebrar a la Granja Soldevila el dimarts 29 de novembre. L'edil va agrair aquest projecte sanitari "en un moment primordial" ja que es va posar en marxa durant la pandèmia de la Covid-19 i també va qualificar el molí com "essencial" per a la població.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va destacar "el lligam de Santa Perpètua amb el poble sahrauí" i va recordar també el projecte amb infants sahrauís de Vacances en Pau, que a causa de la pandèmia i del conflicte amb el Marroc no s'ha realitzat en les tres darreres edicions al nostre municipi. També va reiterar el compromís i la solidaritat de l'Ajuntament de Santa Perpètua amb el poble sahrauí.

El centre materno-infantil; que s'anomena Sidami Mojtar Ahmed, una de les primeres infermeres guerrilleres del Front Polisari; porta en funcionament des de fa dos anys i durant aquest període ha atès més de dos-cents parts, segons va informar Manel Llord, representant de Santa Perpètua Solidària, que va afegir que la instal·lació disposa de sales post-part, neveres i aire condicionat i que el personal sanitari està molt content amb l'equipament. Aquest centre, impulsat per Santa Perpètua Solidària amb una subvenció de l'Ajuntament de Santa Perpètua i del Fons Català de Cooperació, dona atenció integral a les dones en edat fèrtil, embarassades, nadons i infants menors de cinc anys. Santa Perpètua Solidària també va destacar que malgrat els entrebancs de la pandèmia de la Covid-19 amb tancaments per confinament i els problemes de subministrament de materials el centre es va poder posar en marxa. Llord també va informar que s'ha fet una donació d'unes 600 peces de roba esportiva, també amb aportacions de l'AFA de l'Institut Escola Santiga, centre que en el marc de la Programació Estable realitzarà intercanvi de correspondència amb infants dels camps de refugiats.

La regidora de Cooperació i Solidaritat Internacional, Neus Garcia, va manifestar que el centre materno-infantil i el molí de gra "han ajudat molt a la població sahrauí en l'alimentació i en la salut" i va explicar que el centre sanitari ha estat el de referència durant la covid-19 per subministrar les vacunes.

Després de la intervenció de l'alcaldessa de Tifariti va continuar la sessió del consell on les entitats van explicar l'estat dels projectes presentats a la convocatòria de 2022 i la Regidoria va avançar algunes de les activitats que desenvoluparà properament.


Foto: L'alcaldessa de Tifariti va intervenir per viodeotrucada durant el Consell Municipal / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]