hola

 

Santa Perpètua ha acollit aquest cap de setmana la celebració de l’Assemblea General Ordinària (AGO) de l’associació Acció Escolta de Catalunya. L’entitat compta amb un miler d’infants, adolescents, joves i voluntaris que guien la tasca educativa d’Agrupaments Escoltes. L’escoltisme és un moviment d’educació en el lleure en el qual "els infants, adolescents i joves són els protagonistes del seu propi procés d’aprenentatge mitjançant activitats, rutes, sortides i campaments".

El Centre Cívic Can Taió i La Promotora han estat els equipaments municipals on Acció Escolta ha celebrat diversos actes durant aquest cap de setmana. El dissabte, al Centre Cívic, l’entitat va tractar el seu ideari i definir els valors escollits per l’educació en el lleure. El diumenge s’ha celebrat l’Assemblea General Ordinària on la tasca principal ha estat desenvolupar el Projecte Anual de Desenvolupament. En total han participat 130 caps escolta que són els monitors i monitores que s’encarreguen de l’educació dels infants en el lleure. La cloenda va comptar amb l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; el regidor de Joventut de l’Ajuntament, Marçal Solà, i la Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Rut Ribas.

Els nous presidents d’Acció Escolta, Fèlix Marimón i Júlia Martínez, han explicat que la seva tasca es basa “en l’educació en el lleure i en valors com la inclusivitat, la tolerància, el foment de l’esperit crític i el progrés personal com a eina d’introspecció”. El Fèlix i la Júlia, presidents d’Acció Escolta, han agraït a l’Ajuntament de Santa Perpètua la cessió dels espais municipals per dur a terme les dinàmiques i l’Assemblea.

Per la seva part l’alcaldessa, Isabel Garcia, ha agraït l’elecció del municipi per dur a terme aquest acte i ha posat en valor l’educació en el lleure. A Santa Perpètua, Isabel Garcia ha destacat la tasca de l’Esplai El Refugi, una entitat que es va crear l’any 1966 i “que ha treballat de forma continuada oferint activitats per educar en el lleure i cohesionar la societat”. L’alcaldessa ha expressat que les entitats d’educació en el lleure com El Refugi i Acció Escolta de Catalunya comparteixen valors que “són més que necessaris que mai davant les incerteses que se’ns presenten de cara al futur” i que “per aconseguir un món més just la vostra tasca és fonamental perquè necessitem moltes persones, infants, adolescents i jovent, compromeses amb les transformacions econòmiques, socials, democràtiques i ambientals”.

D'altra banda, la Directora General de Joventut de la Generalitat, Rut Ribas, ha posat en valor la tasca que es fa des de l’escoltisme. Ribas ha explicat que “cal reconèixer la dedicació que es dedica des de l’altruisme a l’escoltisme, al compromís amb la justícia global, construir esperit crític i vetllar per la consciència global i la construcció col·lectiva que cada cap de setmana feu amb els infants i joves dels agrupaments”.

 

Foto: Uns 130 caps escolta han participat a la Indaba d'Acció Escolta de Catalunya / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera
30 Maig 2024 09:58 - RedaccióProposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya [ ... ]

Una alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar
30 Maig 2024 10:04 - RedaccióUna alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L'alumna de l'Escola Barcanova Angelica Pérez Ortega ha guanyat un dels premis de la 43a edició del [ ... ]

L'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas
28 Maig 2024 15:06 - RedaccióL'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dijous 30 de maig un minut de silenci per [ ... ]