hola

Amb motiu del Dia Mundial dels Drets dels Infants, l’Informatiu de Santa Perpètua presenta una edició especial de dotze pàgines feta exclusívament per alumnat de Primària i Secundària de les ecoles La Florida, Bernat de Mogoda, Barcanova, Tabor, Col·legi Sagrada Família, INS Estela Ibèrica i IE Santiga. L’alumnat ha treballat en col·laboració amb la redacció de l’Informatiu els continguts de l’especial que inclou gèneres peridístics com el reportatge, l’entrevista o la notícia, entre d’altres. El lector també podrà veure la visió de la infància sobre la diversitat a través dels seus dibuixos i fotos.

L'Informatiu torna a editar, i ja en van set anys, un especial amb motiu del Dia Mundial de la infància. La publicació municipal dedica un plec central de dotze pàgines a continguts treballats per escolars de diferents edats i centres. El tema triat per al plec d’enguany és el respecte a la diversitat, una proposta del professorat participant l’edició passada. En aquestes dotze pàgines d’especial el lector trobarà reflexions, dibuixos, entrevistes, un reportatge, passatemps i un mural de fotos al voltant del tema proposat.

Enguany les escoles participants han estat La Florida, amb 250 alumnes de 10 grups diferents de Primària; l’Escola Bernat de Mogoda, amb alumnat de cinquè; el Col·legi Sagrada Família amb 75 alumnes de Primària i 90 de secundària; l’IE Santiga amb una norantena d’alumnes de primària i Secundària; l’Escola Barcanova amb una desena d’alumnes i l’Escola Tabor amb 29 alumnes de quart d’ESO. Tot l’alumnat ha treballat en diferents propostes d’activitats plantejades per la redacció de l’Informatiu. A més, com a novetat d’enguany, periodistes de la redacció s’han desplaçat als centres que ho han demanat, per treballar conjuntament les activitats, tenir un referent durant tot el procés i traslladar a les escoles la redacció de l’Informatiu per integrar encara més l’alumnat en el projecte. Aquest any tot el material enviat des de les escoles ha estat publicat en l’edició especial gràcies al treball conjunt d’algunes propostes, a la tria prèvia del professorat i en limitar-la per centres.

Un dels principals objectius d’aquesta proposta és donar veu a la infància i l’adolescència a través del mitjà municipal escrit. En aquesta ocasió s’han pogut expressar sobre el respecte a la diversitat però també ho van poder fer en altres edicions sobre com millorar Santa Perpètua o sobre la Covid. El regidor de Comunicació, Marçal Solà, ha volgut destacar el valor afegit que suposa per a la publicació municipal la feina conjunta amb els escolars per tal que la seva opinió i idees puguin ser difoses.


Foto: Alumnat exposa els seus dibuixos a l'Ajuntament / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]

La Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial
21 Jun 2024 09:06 - RedaccióLa Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix avui divendres 21 de juny a la campanya Fes [ ... ]