hola

Una setantena de persones de les quals una cinquantena eren infants van prendre part a l'acte amb motiu de la commemoració del Dia Nacional de la Conscienciació sobre el TDAH (Trastorn per Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat). L'activitat es va celebrar el dijous 27 d'octubre i la van organitzar les entitats locals Espiral Catalunya i l’AFA de l’Escola Santa Perpètua i va consistir en un berenar solidari i un conta contes inclusius a càrrec de la narradora, bibliotecària escolar i mestra d’educació infantil, Mercè Martínez, d’Un Conte al Sac.Durant el berenar solidari es van recollir 80 euros.

En el decurs de l'acte també es va donar lectura al manifest de la Federació Espanyola d'Associacions d'Ajuda al Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat, FEAADAH, sota l'eslògan El TDAH és per a tota la vida.

Segons la Federació Espanyola d'Associacions d'Ajuda al Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat, entre un 5 i un 7% de la població infantil té TDA i un 2% d'adults. En el manifest, que va llegir la vocal de l'AFA de l'Escola Santa perpètua, Judit Terés, es ressalta que el TDAH no passa i sense tractar pot provocar problemes més greus.

El text del manifest mostra la indignació perquè afirmen que "Es nega l'existència, es nega la gravetat, es nega la formació dels professionals de la sanitati de l'educació, es nega una legislació que protegeixi a les persones amb TDAH, es neguenles ajudes que podrien facilitar a moltes famílies els suports psicopedagògics, es nega la cronicitat del TDAH". La federació afirma que aquestes negacions impedeixen que hi hagi un diagnòstic precoç i una intervenció personalitzada i multidisciplinari al llarg de la vida que no posi traves a les persones amb TDA.

Amb motiu del 27 d'octubre és el Dia Nacional de la Conscienciació sobre el TDAH, ahir Espiral Catalunya i l’AFA de l’Escola Santa Perpètua van organitzar un acte solidari a l’Escola Santa Perpètua amb la participació d'una setantena de persones. L'Ajuntament s'hi va sumar a la commemoració lluint un llaç el color taronja a la Casa de la Vila i il·luminant l'aigua de la rotonda de la Font.


Foto: Foto de família de participants al conte contes / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]

La Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial
21 Jun 2024 09:06 - RedaccióLa Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix avui divendres 21 de juny a la campanya Fes [ ... ]