hola

Una setantena de persones de les quals una cinquantena eren infants van prendre part a l'acte amb motiu de la commemoració del Dia Nacional de la Conscienciació sobre el TDAH (Trastorn per Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat). L'activitat es va celebrar el dijous 27 d'octubre i la van organitzar les entitats locals Espiral Catalunya i l’AFA de l’Escola Santa Perpètua i va consistir en un berenar solidari i un conta contes inclusius a càrrec de la narradora, bibliotecària escolar i mestra d’educació infantil, Mercè Martínez, d’Un Conte al Sac.Durant el berenar solidari es van recollir 80 euros.

En el decurs de l'acte també es va donar lectura al manifest de la Federació Espanyola d'Associacions d'Ajuda al Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat, FEAADAH, sota l'eslògan El TDAH és per a tota la vida.

Segons la Federació Espanyola d'Associacions d'Ajuda al Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat, entre un 5 i un 7% de la població infantil té TDA i un 2% d'adults. En el manifest, que va llegir la vocal de l'AFA de l'Escola Santa perpètua, Judit Terés, es ressalta que el TDAH no passa i sense tractar pot provocar problemes més greus.

El text del manifest mostra la indignació perquè afirmen que "Es nega l'existència, es nega la gravetat, es nega la formació dels professionals de la sanitati de l'educació, es nega una legislació que protegeixi a les persones amb TDAH, es neguenles ajudes que podrien facilitar a moltes famílies els suports psicopedagògics, es nega la cronicitat del TDAH". La federació afirma que aquestes negacions impedeixen que hi hagi un diagnòstic precoç i una intervenció personalitzada i multidisciplinari al llarg de la vida que no posi traves a les persones amb TDA.

Amb motiu del 27 d'octubre és el Dia Nacional de la Conscienciació sobre el TDAH, ahir Espiral Catalunya i l’AFA de l’Escola Santa Perpètua van organitzar un acte solidari a l’Escola Santa Perpètua amb la participació d'una setantena de persones. L'Ajuntament s'hi va sumar a la commemoració lluint un llaç el color taronja a la Casa de la Vila i il·luminant l'aigua de la rotonda de la Font.


Foto: Foto de família de participants al conte contes / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran
02 Oct 2023 10:22 - RedaccióGairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels [ ... ]

L'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal
29 Set 2023 12:03 - RedaccióL'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals [ ... ]

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]