hola

La xarxa pública d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics ha estalviat uns 27.000 litres de carburant en el que es porta d'any, segons va informar el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, en el decurs de la sessió plenària del mes de setembre. La xifra la va fer pública quan va donar compte del tancament del Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) 2020.

Els 27.000 litres corresponen a les estacions situades al costat del Centre de Desenvolupament Local i del CREVE i no comptabilitzen les noves estacions que han entrat en funcionament aquest estiu: les del Mercat Municipal, l'aparcament de Can Folguera i sota la pèrgola de l'aparcament del complex de la Granja Soldevila.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica recorda que el 2018 l’Ajuntament de Santa Perpètua va ser pioner amb la instal·lació de les primeres estacions de recàrrega del vehicle elèctric i que ara torna a ser pioner amb la creació de la Xarxa i del reglament que regula aquest nou servei públic municipal.

La xarxa de recarrega s'ampliarà properament amb nous punts sota la pèrgola fotovoltaica que s'instal·larà a l'aparcament situat entre els carrers de Puig i Cadafalch, Garcia Nieto i avinguda de l'Onze de Setembre. També està previst en les immediacions de l'estació de la R8 Santa Perpètua- Riera de Caldes i en la plaça Nova, encara que en aquest espai es podria reubicar en un altre emplaçament.

L'Ajuntament s'ha presentat a les subvencions del Programa d’incentius a la mobilitat elèctrica ( MOVES II i MOVES III) que financen entre un 40 i un 75% aquestes actuacions.

Foto: Estació de recàrrega de vehicle elèctric situada al complex de la Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]

La Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial
21 Jun 2024 09:06 - RedaccióLa Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix avui divendres 21 de juny a la campanya Fes [ ... ]