hola

L’ONGD Alkaria i l’Ajuntament de Santa Perpètua han presentat al vicecònsul de Cuba, Alfonso Casanovas, i a membres del Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos, (ICAP) el projecte de cooperació internacional de l’entitat titulat "Millorar la qualitat de vida dels adults majors institucionalitzats als centres de San Miguel del Padrón".

El Consistori perpetuenc ha subvencionat aquesta acció amb més de 17.000 euros. La trobada va celebrar-se ahir a la Sala de Plens de l’Ajuntament i va comptar amb l’assistència del vicecònsul de l’ambaixada de Cuba; el director d’Europa i la vicepresidenta primera de l’Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos, Rigoberto Zarza i Noemi Rabaza respectivament; i el president d’Alkaria, Xavier Barreda. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, van acompanyar durant l’acte als assistents. A més, també hi van ser presents membres d’entitats que col·laboren amb Cuba.

El projecte d’Alkaria té dues parts. Una ha estat recollir i enviar material sanitari a Cuba i l’altra realitzar millores a dues residències de gent gran. El president d’Alkaria, Xavier Barreda, ha explicat que la primera fase de la iniciativa ha consistit a "l’enviament de material molt necessari i desplaçar-nos al terreny per abordar els projectes que podem fer amb les residències de gent gran".

Xavier Barreda ha detallat que, a causa de la pandèmia de la Covid-19, a Cuba "les prioritats de la gent gran s’han anat endarrerint o aturant les necessitats i existeix un envelliment de les infraestructures físiques". El president d’Alkaria ha explicat que "en aquest municipi els dos centres de gent gran estan una mica deteriorats i necessiten ajuda a tots els nivells". Barreda ha anunciat que el projecte de cara a 2023 serà "la rehabilitació de la cuina d’un dels dos centres".

Aquesta iniciativa d’Alkaria ha rebut una subvenció de l’Ajuntament de Santa Perpètua de més de 17.000 euros en el marc de les subvencions a entitats de cooperació internacional. Xavier Barreda ha valorat l’ajut del Consistori perpetuenc com "una subvenció molt positiva, és un municipi en el qual el que t’arriba és el que tu realment necessites i pots desenvolupar el projecte".

El vicecònsol de l’ambaixada de Cuba, Alfonso Casanovas, va mostrar durant l’acte la seva satisfacció pel desenvolupament dels projectes d’Alkaria i l’ajuda de l’Ajuntament de Santa Perpètua. Casanovas va explicar que són iniciatives "necessàries, sensibles i útils per ajudar a la població de Cuba, i en especial, a la gent gran". En l’actualitat, a causa del bloqueig dels Estats Units, estan tenint dificultats per rebre material sanitari i desenvolupar, per exemple, vacunes. El vicecònsol de Cuba ha detallat que s’ha presentat l’informe contra el bloqueig on hi ha exemples concrets "en el sector energètic i en l’arribada de material que ens permet elaborar vacunes i medicaments que amb aquest bloqueig no podem produir".

Per la seva part, la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha expressat que "en el Pla Director de Cooperació de Santa Perpètua existeixen indicacions de col·laborar en diferents zones i a Cuba no teníem cap entitat que ho fes, per tant, estem molt contents dels projectes d’Alkaria i poder col·laborar allà".

Les accions d’Alkaria formen part de l’àmbit sanitari i Neus Garcia ha detallat que "la salut sempre és prioritat i Cuba està patint dificultats, des de fa anys, i ens agrada molt col·laborar amb aquesta franja d’edat on les residències no estan en bon estat i s’intenta que estiguin adequades a les seves necessitats".

 

Foto: El vicecònsol de Cuba, l'ICAP i membres d'entitats amb l'alcaldessa, la regidora i el president d'Alkaria / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera
30 Maig 2024 09:58 - RedaccióProposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya [ ... ]

Una alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar
30 Maig 2024 10:04 - RedaccióUna alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L'alumna de l'Escola Barcanova Angelica Pérez Ortega ha guanyat un dels premis de la 43a edició del [ ... ]

L'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas
28 Maig 2024 15:06 - RedaccióL'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dijous 30 de maig un minut de silenci per [ ... ]