hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha presentat el Pla d'acció d'energia sostenible als premis Conama. El consistori  demana a la població votar per al projecte municipal Transició ecològica a Santa Perpètua que opta al premi Conama a la Sostenibilitat de petits i mitjans municipis, un guardó per a les localitats que desenvolupen projectes innovadors de millora ambiental i desenvolupament rural.

El projecte de l’Ajuntament presenta el Pla d’acció d’energia sostenible (PAES) 2010-2020 amb els cinc eixos d’actuació a equipaments, transport, estalvi energètic, planificació i serveis; 1,8 milions d’euros de pressupost i un total de 78 accions, entre d’altres. Entre les actuacions realitzades que es destaquen apareixen el foment del vehicle elèctric compartit mitjançant conveni amb Som mobilitat, la renovació dels sistemes de climatització i millora de l’aïllament per augmentar l’eficiència, els horts comunitaris o el desplegament de la xarxa pública d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics. El projecte presentat també destaca la instal·lació de plaques fotovoltaiques a equipaments municipals i el Pla de Comunitats energètiques com a mesura de mitigació del canvi climàtic.

Per tal de votar, la ciutadania ha d’accedir a https://bit.ly/PremiConama i votar per al projecte perpetuenc. Per tal que el vot sigui efectiu, cal introduir una adreça de correu electrònic i clicar a l’enllaç rebut per confirmar el vot.

L’objectiu del Premi Conama a la Sostenibilitat és donar visibilitat a les iniciatives que poden servir d’exemple a altres localitats espanyoles i reconèixer de forma pública els esforços dels municipis que treballen pel desenvolupament sostenible.

El guardó és de caràcter honorífic i inclou les categories per a municipis de menys de 5.000 habitants i una altra per a localitats entre cinc mil i trenta mil.

El regidor de Transició energètica i canvi climàtic, Sergi Hernández, ha explicat que Santa Perpètua es presenta als premis Conama "per posar en valor les accions transversals realitzades per la lluita contra el canvi climàtic" i recorda que el municipi ha reduït les emissions de CO2 un 32% entre el 2010 i el 2020. La dada és un 12% més dels objectius inicials plantejats pel Pacte d’alcaldies contra el canvi climàtic. L’objectiu per al 2030 es arribar a una reducció del 55% i per això Sergi Hernández manifesta la importància que la ciutadania s’impliqui en els projectes i que els conegui. En aquest sentit, anima als perpetuencs a votar el projecte per conèixer-lo i fer-s’ho seu.


Foto: Instal·lació fotovoltaica a l'aparcament del complex de la Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran
02 Oct 2023 10:22 - RedaccióGairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels [ ... ]

L'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal
29 Set 2023 12:03 - RedaccióL'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals [ ... ]

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]