hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha obert les inscripcions per participar en el programa ComunitàriaMENT, impulsat pel Pla Local de Salut, que inclou activitats comunitàries de diferents àmbits per millorar el benestar emocional i la salut mental. Les inscripcions es poden formalitzar a través del web municipal staperpetua.cat. Les activitats, amb places limitades, són gratuïtes i estaran conduïdes per professionals i es realitzen a diferents centres cívics de Santa Perpètua

El programa inclou AcompanyaMENT emocional que seran sessions grupals amb suport psicoterapèutic per treballar el benestar emocional i crear una xarxa de suport mutu; ExpressaMENT, un taller per millorar la salut mental a través de sortides culturals i tècniques artístiques; NaturalMENT, que consisteix en un taller intergeneracional entre gent gran i joves per crear un hort comunitari; i EsportivaMENT; exercici a l’aire lliure i primers auxilis. A més, es faran monogràfics sobre temàtiques concretes.

La pandèmia ha causat conseqüències no només físiques, sinó també mentals i per això “una de les línies principals de treball que ha marcat el Pla de Salut Municipal ha estat el benestar emocional”. ComunitàriaMENT té l’objectiu de pal·liar els efectes negatius de la pandèmia i millorar el benestar emocional de la ciutadania a través d’activitats que treballaran de manera comunitària la salut mental.

La tècnica de Salut pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Montse Prior, ha destacat que la solitud que van viure moltes persones durant la pandèmia va fer saltar les alarmes i veure que és molt necessari posar en marxa un programa d'activitats grupals com serà ara el ComunitàriaMent.

El bloc d'Acompanyament emocional es durà a terme a quatre centres cívics a partir de l'octubre i segons ha explicat Prior pretenen ser uns grups d'ajuda mútua coordinats per una psicòloga.A través de sortides culturals i tècniques artístiques i també en sessions grupals es podrà treballar. És el que s'ha anomenat ExpressaMENT. Aquest àmbit i el de NaturalMENT encara no han començat i es preveu fer-ho al llarg de la temporada. Montse Prior ha explicat que el treball en un hort entre persones de diferents generacions pot ser molt atractiu per a moltes persones.

Per als més esportistes, el ComunitàriaMENT també inclou sessions dos cops a la setmana amb una monitora de la Regidoria d'Esports i aprofitant les places i parcs on hi ha elements d'exercici per a adults, com ha apuntat Prior.

El programa ComunitàriaMENT inclou també diversos tallers monogràfics. La tècnica de Salut Pública, Montse Prior, ha destacat els quatre que es poden en marxa el proper mes d'octubre.Montse Prior també ha expressat que es faran sessions de primers auxilis adreçades a totes les franges d'edat per saber com reaccionar davant de diverses situacions d'emergència mèdica.


Foto: Taller d'art-teràpia celebrat a l'Itinerart de l'any 2020 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]

La Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial
21 Jun 2024 09:06 - RedaccióLa Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix avui divendres 21 de juny a la campanya Fes [ ... ]