hola

La Policia Local de Santa Perpètua va gestionar un total de 123 denúncies relacionades amb incompliments de les ordenances municipals durant l’any 2021. La xifra suposa un increment important respecte a l’any 2019, que es pren com a referència com a anualitat precovid, quan es van registrar un total de 55. Al 2020, any d’inici de la pandèmia, la xifra es va situar en 45 denúncies. Així, al 2021 va interposar un total de 13 denúncies relacionades amb l’embrutament de la via; 46 relacionades amb la tinença d’animals, i 64 en matèria de sorolls. El cap de la Policia Local, Xavi López, ha explicat que aquestes dades constaten la presència del cos municipal al car­rer i refermen la vocació de servei a la ciutadania.

En total, la policia administrativa va complimentar un total de 468 expedients administratius, deu més que al 2019, amb 458, i 99 més que al 2020, quan es van tramitar 369. La recuperació d’objectes, amb un total de 240 expedients, va ser la tipologia més habitual, seguida dels expedients relacionats amb la salut pública, amb 45; la immobilització de vehicles, amb 36; i el transport escolar, amb 25.

El cos policial també va realitzar al 2021 un total de 1.107 actuacions de col·laboració amb diferents jutjats, com informes, citacions i esbrinaments judicials.

Pel que fa al Pla especial d’inspecció municipal, la Policia Local va tramitar un total de 136 denúncies en els àmbits econòmic, empresarial i d’obres. En les inspeccions d’activitats, el cos municipal va denunciar un total de 43 activitats relacionades amb la il·legalitat d’empreses, les activitats clandestines, l’infrahabitatge, els drets dels treballadors, les afectacions al medi natural, o el compliment de la normativa de seguretat. Pel que fa a les obres, la Policia va registrar 36 actuacions, relacionades majoritàriament amb obres sense llicència i al seguiment i comprovacions d’aquelles que sí disposaven d’aquest document municipal obligatori. En el cas de les inspeccions econòmiques, es van realitzar 59 denúncies, relacionades amb ocupacions de la via pública, bastides, terrasses i rètols, amb la comprovació del retorn de fiances de circs i atraccions i amb l’aflorament de frau fiscal i del cens d’activitats.

La Policia Local estrena nous uniformes

La Policia Local de Santa Perpètua de Mogoda ha estrenat els darrers dies la nova uniformitat, adaptada a la normativa de la Generalitat que recull i regula la imatge corporativa i la identificació pública de les policies locals de Catalunya. La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Valenzuela, ha explicat que “calia renovar-la d’acord a la normativa de seguretat i alhora hem aprofitat per oferir unes peces d’uniformitat més sostenibles, segures i confortables, una millora que facilitarà la tasca dels i les agents”. Valenzuela ha detallat que la normativa de la Generalitat vol acabar amb la diversitat de vestuari entre els cossos de seguretat catalans.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran
02 Oct 2023 10:22 - RedaccióGairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels [ ... ]

L'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal
29 Set 2023 12:03 - RedaccióL'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals [ ... ]

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]