hola

 

Un any més l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha demanat una subvenció de 497.357,23 € al programa Treball als Barris del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquesta subvenció permetria realitzar diferents accions de formació i ocupació que podrien arribar a beneficiar unes 120 persones.

El programa s’emmarca en el barri de Can Folguera i, segons han detallat des de la Regidoria de Desenvolupament Local, “enguany les actuacions van en la línia d’ampliar programes que ja s’han anat desenvolupant en altres convocatòries, i iniciar-ne algunes de noves orientades a la millora de la formació i ocupació de les persones del barri”.

Dins dels programes de capacitació, s’ha sol·licitat ajut per a desplegar accions formatives en els àmbits del manteniment, la reparació de lampisteria, jardineria i neteja viària i d’equipaments. Un total de 21 persones podran beneficiar-se d’aquests programes. Posteriorment, el 75% dels participants podran accedir a un contracte laboral de sis mesos, dintre del qual posaran en pràctica els nous coneixements assolits mentre executen tasques de millora i adequació del barri.

També s’ha demanat suport econòmic pels programes d’experimentació laboral, en concret, per la contractació d’un Agent de Digitalització durant sis mesos. “Aquest Agent desenvoluparà tasques d’assessorament i suport a persones poc habituades a utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i l’administració electrònica, perquè puguin dur a terme tràmits i gestions administratives”, expliquen des de la Regidoria de Desenvolupament Local.

Dos dispositius beneficiats

A més, gràcies a la subvenció es donarà continuïtat a dos dispositius d’orientació i inserció laboral que ja s’han estat duent a terme amb anterioritat. El dispositiu AlfaTIC, el qual té per objectiu la millora de l’ocupabilitat de 50 persones residents al barri de Can Folguera a través de l’ús de les tecnologies TIC i eines ofimàtiques. També es beneficiarà el dispositiu de Dones Competents, que té la missió d’afavorir la inserció laboral de 45 dones del barri gràcies a la participació en accions que promouen la igualtat d’oportunitats, les competències transversals i l’empoderament de les dones que hi participen.

Dins de la subvenció també està prevista la contractació per un període de 12 mesos, d’una Tècnica que coordinarà el projecte.

 

Foto: Acció formativa de neteja inclosa dins de Treball als Barris 2021 / Regidoria de Desenvolupament Local

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Es lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns
13 Jun 2024 11:17 - RedaccióEs lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora d’Educació , Ana Bajo, han lliurat [ ... ]

El CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere
13 Jun 2024 12:13 - RedaccióEl CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere

El Consell Infantil Municipal (CIM) declara al Ple que és necessari promoure una societat més inclusiva [ ... ]

Aquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua
13 Jun 2024 11:58 - RedaccióAquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua

Ràdio Santa Perpètua emetrà el divendres 14 de juny a les 9.30 h una nova edició del programa Línia [ ... ]