hola

Cinc són els projectes de cooperació internacional al desenvolupament i educació a organitzacions no governamentals, entitats i associacions sense afany de lucre als quals l'Ajuntament de Santa Perpètua els ha atorgat subvenció. Són cinc projectes presentats per les ONGD Alkaria, Asperpol i SPSolidària.

L'Ajuntament de Santa Perpètua disposava aquest any de 90.000 euros dedicats a aquests projectes de cooperació internacional, 10.000 euros més que en l'exercici anterior.

L'ONGD SPSolidària ha obtingut subvenció per a dos projectes a Mauritània. El de major envergadura és la Millora de l'abastament d'aigua potable a Artemou, amb un ajut de 38.117,95 euros, i l'ampliació del de Promoció de la salut a Agoinitt, iniciat el 2021 i que ara rep 9.214,30 euros per al mobiliari i equipament del centre mèdic.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha destacat que els centres sanitaris són equipaments de primera necessitat que ajuden a molta població i que l'experiència dels construïts des de la cooperació al desenvolupament demostren que es converteixen en referents i la seva vida útil es perllonga durant anys. Garcia ha explicat que una de les subvencions atorgades és per equipar el centre mèdic que SPSolidària ha construït a Agoïnitt, Mauritània.

El pressupost més elevat de la convocatòria d'enguany ha estat per al projecte de SPSolidària Millora de l'abastament d'aigua potable a Artemou, La regidora de solidaritat i Cooperació Internacional ha apuntat que l'aigua és un bé escàs que molta població mundial no té a l'abast.

L'entitat Alkaria també ha aconseguit subvenció per a dos projectes. Un és a Cuba concretament per Millorar la qualitat de vida dels adults majors institucionalitzats als centres de San Miguel del Padrón. Aquest projecte de l'àmbit sanitari, ha rebut 17.181,39 euros. I l'altre projecte és la continuïtat de Estimular l'esport de base femení i el dret a la participació professional esportiva de les dones al Senegal que es subvenciona amb 6.889,16 euros.

Neus Garcia ha explicat que el projecte a Cuba està pensat per millorar la situació de persones grans i ha recordat que el projecte d'esport al Senegal està relacionat amb el bàsquet.

L'ONGD local Asperpol ha obtingut subvenció per al projecte Iluminando Gambia que consisteix en la instal·lació de lluminària als carrers de Tambasansang. L'Ajuntament l'ha dotat amb 18.597,20 euros. Neus Garcia ha explicat que el projecte ha consistit en dotar amb fanals solars els carrers d'aquesta localitat per millorar la seguretat i permetre fer activitats un cop el sol ha marxat.

Neus Garcia ha subratllat que les entitats han de justificar fins a l'últim cèntim de la subvenció atorgada i que els projectes es fan amb la complicitat dels beneficiaris que en la majoria de casos aportant el seu treball i també diners per poder dur a terme el projecte.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional ha assenyalat que un cop atorgades les subvencions, les tres entitats ja poden endegar la part final del projecte que és l'execució definitiva.


Foto: Un dels projectes és l'equipament del centre mèdic d'Agoïnitt (Mauritània) d'SPSolidària / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]