hola

La inauguració de la nova estació Santa Perpètua de Mogoda – Riera de Caldes ha coincidit amb l’anunci d’ampliació de la freqüència de pas dels trens de la línia de Rodalies R8 per a l’any vinent.

En aquesta línia circulen combois cada hora i l’augment de la freqüència és una reclamació recorrent de l’Ajuntament de Santa Perpètua i dels municipis de la zona. Paral·lelament també es va anunciar la construcció de dos dels intercanviadors que defensa el Consistori perpetuenc per tal de donar més possibilitats de transport al veïnat dels municipis de l’R8. Es tracta dels intercanviadors de Volpelleres i de l’Hospital General, a Sant Cugat del Vallès.

“Tenim ara una freqüència cada hora i jo crec que l’hem de doblar, abans de final d’any en parlarem amb l’operador, amb Renfe, i aquest és l’objectiu de cara al 2023: doblar les freqüències i passar de l’actual d’una hora a cada mitja hora”, va anunciar el secretari general de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, en la compareixença als mitjans durant la inauguració de l’estació de l’R8. A més, Font també va anunciar que la creació dels intercanviadors de Volpelleres i de l’Hospital General, en l’aposta de potenciar el transport públic i lluitar contra el canvi climàtic.

Per la seva part, el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Xavier Flores, confirmava l’aposta de l’Estat per les Rodalies i pel creixement de la línia R8 amb l’increment de pas i amb nous intercanviadors. “Impulsarem aquest any l’estudi informatiu perquè puguin ser una realitat tant a l’estació de Volpelleres com la de l’Hospital General", va anunciar Flores per tal que «aquesta línia que connecta el Vallès i el Baix Llobregat nord pugui "créixer amb noves estacions i millorar la cobertura territorial”.

Pel que fa a la línia R3, Xavier Flores va confirmar que s’està treballant en el projecte de millora de l’estació de la Florida a Santa Perpètua i va assegurar que l’Estat també aposta per aquesta línia però va esquivar parlar del projecte de bypass que proposa el consistori perpetuenc. “Hem de treballar en el desdoblament de la línia R3, ja estem en obres a Parets, tenim licitat l’estudi informatiu entre Centelles i Vic i continuarem treballant perquè és la nostra voluntat que la R3 sigui una gran línia de Rodalies desdoblada completament”, va concloure Flores.


Foto:La nova estació es va obrir aquest dissabte / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran
02 Oct 2023 10:22 - RedaccióGairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels [ ... ]

L'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal
29 Set 2023 12:03 - RedaccióL'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals [ ... ]

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]