hola

Entitats socials de Santa Perpètua denuncien l'assetjament que la persona acampada a la plaça de la Vila i el seu entorn estan fent sobre entitats religioses, socials i institucions públiques acusant-les falsament d’estar comprades i al servei dels interessos de l’Ajuntament. En un comunicat col·lectiu rebutgen l'assetjament, insults i injúries que estan rebent.

Les entitats veïnals de Centre Vila, Ciutat Jardí La Florida, Can Folguera, Gaudeix Mas Costa i La Creueta, l'Associació Cultural Comunidad Musulmana de Santa Perpètua de Mogoda, el Centro Islàmico – Mezquita Nour, l'entitat Subsaharianos Santa Perpètua, AFUB, Leminú Marandé, Asperpol i SPSolidària expliquen en el comunicat que "en cap moment, aquesta persona s'ha posat en contacte amb les entitats per plantejar el possible problema que denunciaque l’Ajuntament no cobreix adequadament les necessitats alimentàries de la poblacióo per demanar-nos suport".

Les entitats han explicat que han pogut comprovar a través de les entitats del sector social i de l'Ajuntament que no hi ha 50 persones desateses sense accés a alimentació tal i com denuncia aquest activista. A Santa Perpètua les entitats socials com El cabàs Solidari, les associacions veïnals o el Centro Islàmico - Mezquita Nour, entre d'altres estan molt amatents a situacions vulnerables que es puguin donar i les persones que es dirigeixen directament a elles són ateses, se'ls dona menjar immediatament i són derivades a Serveis Socials.

Sobre la pretensió de posada en marxa d’un menjador social en un establiment privat, mitjançant finançament municipal, "cap de les entitats signants coneixem el segment de la població vulnerable a què diuen aniria adreçada aquesta ajuda. Tot fa pensar que es tracta d’una activitat privada, amb una intenció clarament lucrativa". Aquestes entitats han afirmat que si l'Ajuntament de Santa Perpètua financés una activitat social en un establiment privat "estaríem en contra i ho denunciaríem".

Les entitats signants es reafirmencom "a teixit de la societat civil, diversa, independent i solidària i disposades a presentar les nostres reclamacions i reivindicacions davant de qualsevol Administració, en qualsevol moment, sempre que ho decidim nosaltres mateixos, fent valer la nostra independència i la nostra transparència" i subratllen que sempre defensaran la bona entesa i convivència veïnal. 

 

Foto: Pancartes que es troben a la plaça de la Vila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran
02 Oct 2023 10:22 - RedaccióGairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels [ ... ]

L'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal
29 Set 2023 12:03 - RedaccióL'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals [ ... ]

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]