hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha sol·licitat al Servei Català de Trànsit la reducció de la velocitat a 80KM/h a l'autopista AP7 al seu pas pel nostre terme municipal. L'alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, van traslladar aquesta petició al director del Servei Català de Trànsit,Ramon Lamiel, durant l'acte commemoratiu del 30è aniversari de l'Escola de Conducció d'Honda, celebrat a les instal·lacions que l'empresa té al polígon Torre del Rector.

L'AP7 genera més del 70% de la contaminació del municipi segons ha explicat Sergi Hernández, que recorda que aquesta és una petició que està treballant l'Ajuntament de Santa Perpètua en els darrers anys i que el plenari ja va sol·licitar l'any 2014. La reducció de la velocitat en aquesta infraestructura és una mesura que s'inclou tant en el Pla específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) com en el Pla per a la millora de la qualitat de l’aire del Vallès Occidental.
El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha destacat el treball realitzat per l'Ajuntament ja que "la proposta es justifica amb informes tècnics que argumenten la viabilitat tant des del punt de vista mediambiental, de mobilitat per ser tram de concentració d’accidents, com de la seguretat i autoprotecció, per ser una via freqüent de transport de matèries perilloses”

Hernadez recorda que la infraestructura és propietat de l'Estat però la gestió del trànsit és competència de la Generalitat. Després de la trobada amb el director del Servei Català de Trànsit el regidor considera la solució "esperançadora i tindrà un impacte positiu" però afegeix que "volem ser cautelosos de tenir una expectativa de resolució immediata". Hernández manifesta que la reducció de la velocitat a 80Km/h "és una acció climàtica transcendental" per disminuir els contaminants. En aquest sentit aposta per una reducció fixa de la velocitat i no variable en funció del fluix del trànsit o episodis negatius de contaminació.

 

Foto. Autopista AP-7 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’estació de l’R8 Santa Perpètua-Riera de Caldes entrarà en servei aquest dissabte
22 Jun 2022 14:54 - RedaccióL’estació de l’R8 Santa Perpètua-Riera de Caldes entrarà en servei aquest dissabte

Ha arribat el dia. Serà a les 12.43 hores d’aquest dissabte 25 de juny de 2022 quan un tren de la [ ... ]

Una seixantena de persones commemoren el Dia Mundial de les Persones Refugiades
22 Jun 2022 13:23 - RedaccióUna seixantena de persones commemoren el Dia Mundial de les Persones Refugiades

El Centre Cívic El Vapor ha acollit aquest dimarts la programació commemorativa del Dia Mundial de [ ... ]

L'aparcament de Centre Vila s'obrirà durant aquesta setmana
22 Jun 2022 12:23 - RedaccióL'aparcament de Centre Vila s'obrirà durant aquesta setmana

El nou aparcament de Centre Vila, amb una capacitat per a 178 vehicles, entrarà en funcionament aquesta [ ... ]