hola

 

Una trentena de persones van participar ahir en la Marxa de torxes contra la violència masclista organitzada pel Comitè feminista Santa Perpètua. Les manifestants van portar torxes enceses durant el seu recorregut que va començar al parc Central i va finalitzar a la plaça de la Vila on es va llegir un manifest. Una de les membres del Comitè femnista va donar lectura a un text en el que interpel·la a la ciutadania per ser activa davant les violències masclistes.

A través del manifest, el comitè feminista de Santa Perpètua "interpel·lem a tota la ciutadania a esdevenir part activa en els reptes i responsabilitats que tenim com a societat davant les violències masclistes. Manifestem el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i avançem de forma activa en el compromís diari, des de tots els espais que ocupem, per eradicar aquesta vulneració dels Drets Humans de les dones. Parlem de violències masclistes, amb plural, perquè la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica, la violència vicària i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho són, també, violències masclistes".

El manifest reclama un canvi de base socioeconòmica que acabi amb el patriarcat. El comitè va clamar que "el degoteig constant d’assassinats no és més que la punta de l’iceberg d’una problemàtica estructural de la nostra societat" i que és necessari canviar la base socioeconòmica de la societat, "acabant amb el patriarcat i posar la vida i les cures al centre". La lectura va continuar demanant "un estat amb una base feminista que prioritzi acabar amb les violències envers les dones, no només els casos més visibles, com els assassinats i les violacions, sinó també les violències quotidianes que passen més desapercebudes i que són més difícils d’atacar, però que legitimen i reforcen un sistema discriminatori".

El comitè feminista demana una República Catalana amb un sistema judicial fort que apliqui una justícia amb perspectiva de gènere amb mirada feminista a la justícia i a totes les polítiques i reclama més implicació per assolir una societat de dones lliures. El manifest va cloure amb el missatge: Fúria feminista contra les violències masclistes De la por a la rabia. El 25N ocupem juntes els carrers. I seguidament es va fer un minuts de silenci per totes le víctimes de la violència masclista.

 

Foto: Una trentena de persones van participar a la Marxa de torxes / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]