hola

El Consell Infantil Municipal (CIM) treballarà aquest curs el tema Assetjament escolar. Avui tindrà lloc la primera sessió a les 17.15 h al Centre Cívic El Vapor i així és donarà la primera novetat que serà la tornada a la presencialitat d'aquesta activitat. Un total de 633 alumnes de cinquè i sisè de Primària de les set escoles locals reflexionaran sobre aquest tema. Aquest serà el tercer curs en el qual participarà a l'activitat l'alumnat de 6è que ja té l'experiència del curs anterior amb l'alumnat de 5è i que es va instaurar fa dos cursos.

A la primera trobada a més dels representants escollits per cada grup-classe, està prevista la participació dels membres perpetuencs al Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència de Catalunya (CNIAC), Jara Egea i Jordi Gómez. La Regidoria d'Educació ha previst més trobades al llarg del curs. En aquestes sessions, els infants desenvolupen un seguit d’activitats per conèixer l’opinió dels seus companys i companyes i famílies, formar una de pròpia, i formular propostes d’actuació sobre el tema que constitueix l’encàrrec. Les reunions del Consell són coordinades per un equip de dinamització que té per missió donar suport a les persones participants a l’hora de formular les seves propostes i fer d’enllaç entre elles i l’Ajuntament. Cap a final de curs es celebrarà el Ple del Consell Infantil Municipal on es presentaran les propostes al Consistori.

El Consell Infantil Municipal de Santa Perpètua és un òrgan consultiu de l’Ajuntament. La seva funció és fer visible als responsables polítics l’opinió dels infants sobre la realitat que els envolta per tal que sigui tinguda en compte a l’hora de prendre decisions.

El regidor d'Educació, Pere García, ha explicat que el tema de l'assetjament escolar que tractarà el CIM aquest curs és un aspecte demandat per l'alumnat el curs anterior i davant del gran desconeixement de com detectar i com actuar.
García ha subratllat que el CIM "sempre és una font d'inspiració per als adults" i ha recordat que el curs passat gràcies al quadern de bitàcola es van detectar emocions que d'altra manera no haurien sorgit i que ens han de fer pensar en totes les coses que passen a les escoles i que no sabíem.

El regidor d'Educació ha destacat que aquest any també prendran part al CIM l'alumnat de cinquè i de sisè perquè les experiències anteriors demostren que el traspàs d'informació i d'experiència és molt profitós. En la primera sessió del CIM que tindrà lloc aquesta tarda es preveu la participació dels membres perpetuencs al Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència de Catalunya (CNIAC), Jara Egea i Jordi Gómez. El regidor d'Educació, Pere García, ha avançat que l'Ajuntament de Santa Perpètua crearà un Consell d'adolescents en els propers mesos.


Foto: Imatge de la cloenda del CIM del curs 2020-2021 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]