hola

 

L’Hospital de Mollet de la Fundació Sanitària Mollet ha guanyat el premi Plata en la categoria de Ashikaga-Nikken Excellence Award for Green Hospitals dels International Awards 2021 en el marc del 44è Congrés Internacionals d’Hospital que organitza la International Hospital Federation (IHF) i la Unió Catalana d’Hospitals (UCH). El centre sanitari ha informat que "malgrat que l’activitat i el nombre de professionals de l’Hospital de Mollet s’ha incrementat un 100% en 10 anys, el centre ha reduït el consum d’electricitat global en un 15%, de gas en un 13%, d’aigua en un 18% i les emissions de CO2 en un 71%"

El projecte Green Hospital de la Fundació Sanitària Mollet s’inicia amb la construcció del nou Hospital de Mollet i consta de diferents projectes clau com la instal·lació de 1.368 plaques fotovoltaiques a la coberta de l’hospital que proporcionen el 12,5% del total de l’energia que consumeix l’hospital i permet un estalvi de 120 tones de CO2 equivalent a plantar un arbre cada dia. També una arquitectura sostenible i patis de llums que proporcionen llum natural a tot el centre i redueixen el consum energètic d’il·luminació en un 40%; un sostre radiant i cobertes sostenibles que permeten l’aïllament tèrmic i el control acústic; l'energia geotèrmica a través de 148 pous de 146 metres de profunditat que redueixen el consum energètic de climatització en un 30%; el 100% d’energia elèctrica renovable i un projecte de reciclatge i gestió de residus que ha permès en 10 anys passar de 9 a 29 tipus de residus que es segreguen i gestionen.
Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet, ha expressat que "l'objectiu de l’FSM és aconseguir que properament la nostra petjada de carboni sigui del 0%" i afegeix que "la cultura verda ha de formar part de la estratègia i impregnar l’estructura i els processos”.

Aquest guardó s’emmarca dins dels IHF Awards 2021 amb un Comitè format per líders en l’àmbit de la salut a nivell mundial amb sis categories i més de 250 participants de 38 països diferents. La categoria dels Ashikaga-Nikken Excellence Award for Green Hospitals reconeix a hospitals i organitzacions en l’àmbit de la salut que promouen iniciatives de sostenibilitat mediambiental en la qual el premi Or ha estat un centre de Canadà.


Foto: L'Hospital de Mollet ha rebut un nou reconeixement internacional / FSM

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Casal Popular completa l'aforament en la programació del 5è aniversari
29 Nov 2021 11:13 - RedaccióEl Casal Popular completa l'aforament en la programació del 5è aniversari

El Casal Popular Pit roig ha celebrat els cinc anys de local de l'entitat amb aforament complet a totes [ ... ]

SPS Solidària vol que el Ple rebutgi la criminalització de les ongs palestines
29 Nov 2021 11:09 - RedaccióSPS Solidària vol que el Ple rebutgi la criminalització de les ongs palestines

Coincidint amb la celebració el 29 de novembre del Dia Internacional de Solidaritat amb el Poble Palestí, [ ... ]

L'AMPA de l'EBM Can Folguera organitza una xerrada sobre les joguines per infants de 0 a 3 anys
29 Nov 2021 11:34 - NataliaL'AMPA de l'EBM Can Folguera organitza una xerrada sobre les joguines per infants de 0 a 3 anys

L’AMPA de l’Escola Bressol Municipal Can Folguera organitza el proper 2 de desembre una xerrada [ ... ]